Imprimă această pagină

5 lucruri pe care NU trebuie sa le spui unui profesor

Scris de 

Ca orice student, este normal să îți dorești să ai o relație cordială cu profesorii tăi. Totuși, nu trebuie să uiți că profesorii de la nivel universitar sunt puțin diferiți față de cei cu care ai fost tu obișnuit, așa că ai face bine să încerci să fii destul de atent în conversațiile cu aceștia sau în comentariile pe care le faci la cursuri. Noi ne-am gândit să îți spunem ce să NU spui niciodată unui profesor, tocmai în ideea de a-ți face viața studențească… un pic mai ușoară.

,,Am pierdut ceva important cursul trecut?”

Dacă ai pierdut cursul precedent… asta este. Profesorii încă trăiesc cu iluzia că tot ceea ce fac ei la cursurile respective are o importanță majoră pentru dezvoltarea ta ca student. Și să fim serioși, să întrebi un profesor dacă a făcut ceva important cursul trecut este puțin cam nepoliticos, nu crezi? Mai ales că profesorii investesc mult timp și efort în cursurile respective, iar majoritatea sunt foarte pasionați de tot ceea ce predau. Ar fi de-a dreptul insultător dacă un student și-ar permite să îi întrebe dacă și-au petrecut acest timp pe ceva important… sau nu?!

 

,,Domnul Profesor X predă cursul acesta, iar studenții săi nu trebuie să facă lucrarea aceasta…”

Niciodată să nu compari un curs cu celălalt sau, mai ales, profesorii de la cursurile respective. Cu atât mai puțin în prezența profesorului. Cum crezi că ar putea să răspundă acesta? Cu siguranță, îți va spune că te plângi prea mult, și mai mult decât atât, va ține minte asta atunci când îți va corecta lucrarea…  

 

,,Colegul meu a luat o notă mai mare decât a mea și nu a muncit la fel de mult!”

Uite încă o afirmație care poate să scoată din sărite orice profesor și care te etichetează, din nou, drept un plângăcios. De asemenea, este și o comparație fără nicio noimă, întrucât profesorul nu va putea să discute notele celorlalți cu tine.

 

,,Avem prea mult de lucru! Nu știți că mai avem și alte cursuri?”

Din nou, cum te-ai aștepta să îți răspundă un profesor? ,, Oups, îmi pare extrem de rău! Vă rog să îmi iertați îndrăneala!” No way… Dacă te plângi unui profesor în legătură cu volumul de muncă este la fel de inutil cum ar fi să te plângi unui șef că ai mult de lucru… Și e și cea mai bună modalitate ca lumea să te eticheteze leneș și ineficient…

 

,,Nu mi-am putut preda lucrarea pentru că mi s-a stricat imprimanta/Am fost bolnav/Mi-a murit câinele… bla, bla!”

Fă tot posibilul să îți predai lucrarea la timp. Fă din asta o prioritate sau vei avea de pierdut. Un deadline chiar înseamnă mult pentru un profesor. Dacă vrei să eviți ca problemele de ultim moment, evită să îți faci munca în ultimele clipe înainte de predare.

 

Sursa foto: nyulocal.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.