Imprimă această pagină

Ce inseamna sa aplici pentru un master in Danemarca

Scris de 

Te-ai întrebat vreodată cum este să studiezi în Danemarca? Danemarca face parte din grupajul de tări nordice și este o monarhie constitutională, unde posibilitățile sunt nelimitate pentru studenți.

 De ce spun aceasta?

Chiar dacă viața în Danemarca este mai scumpă comparativ cu România, studiile sunt gratuite. Guvernul danez acopră taxa de școlarizare pentru toți studenții care aparțin tărilor membre UE. Mai apoi, studenților le sunt oferite joburi part-time, unde ai voie să lucrezi doar 15 ore pe săptămână, iar banii câștigați te ajută să îți acoperi cheltuielile pentru cazare și mâncare.

 

Cerințe de admitere

Pentru a fi admis la una din facultățile din Danemarca ai nevoie de diploma de licență și foaia matricolă tradusă și legalizată. Mai mult, este nevoie să fi cunoscător al limbii engleză la un nivel cel puțin mediu și trebuie să demonstrezi aceasta print-un certificat de limbă: TEOFL, Cambridge, IELTS.

 

Proces de aplicare

După ce ai ales universitatea pe care vrei să o urmezi, trebuie să completezi un formular de înscriere urmat de o scrisoare de motivație, o scrisoare de recomandare (scrisoare de la un profesor care te recomandă), CV actualizat, copii legalizate după toate diplomele și poza tip buletin.

 

Danemarca reprezintă o bună oportunitate de a te dezvolta din punct de vedere personal și profesional, de a cunoaște oameni și culturi noi și de a experimenta lucruri noi. Ce spui, te-am convins? Spune-ne părerea ta printr-un comentariu.

 

Sursa foto: blog.universitypositions.eu

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.