Semneaza si tu petitia „Sa taiem plagiatul de la radacini!”

Scris de 

Peste 200 de cercetători, cadre didactice universitare, personalităţi ale vieţii publice din România sau studenţi s-au alăturat, în prima zi, demersului iniţiat de Societatea Academică din România (SAR), prin care se solicită Ministerului Educaţiei evaluarea, sancţionarea şi chiar desfiinţarea şcolilor doctorale din România care permit şi promovează impostura academică.

 

Printre cei care au semnat deja petiţia se numără Alina Mungiu-Pippidi, Liviu Antonesei, Andrei Oişteanu, Andrei Pleşu, Aurora Liiceanu, Daniel David, Lia şi Dan Perjovschi, Mircea Miclea, Claudiu Crăciun, Madlen Şerban, Gabriel Bădescu, Liviu Giosan, Raul Mureşan, Octavian Popescu, Ştefana şi Ioan Pop-Curşeu, Anca Dobrean, Mihai Goţiu, Ioana Cristea, Andrei Miu, Aurora Szentagotai, Călin Hentea, Alex Bajdechi, Vlad Dan Cherecheş, Andreea Petruţ.

 

”Deşi Legea Educaţiei prevede evaluarea şcolilor doctorale, acest fapt nu s-a realizat până în prezent, determinând astfel lipsa unor sancţiuni concrete pentru şcolile doctorale care încalcă în mod flagrant normele etice din cercetarea ştiinţifică şi nu produc performanţă relevantă şi recunoscută la nivel internaţional”, se arată în petiţia iniţiată de SAR, prin care se solicită, în mod expres:

*1. Respectarea Legii Educaţiei Naţionale şi evaluarea şcolilor doctorale;*

*2. Suspendarea automată a dreptului de funcţionare pentru orice şcoală doctorală în cadrul căreia au fost găsite mai mult de 2 plagiate, până la evaluarea şi remedierea situaţiei;*

*3. Suspendarea dreptului de funcţionare pentru orice şcoală doctorală în care nu există numărul minim de conducători de doctorat prevăzut de lege care să îndeplinească criteriile CNCS 2011 de eligibilitate la granturile IDEI*.*

 

* criteriile minimale de eligibilitate pot fi citite aici:
http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/COMPETITIE%202011_IDEI/PCE/standarde_minimale_eligibilitate.pdf

 

”Respectaţi mai puţin un general fără doctorat, sau un politician, sau un agent de informaţii în Orientul Mijlociu? De ce oare nu există în Europa alte academii care să dea doctorate organizate de servicii secrete, şi militarii de vârf care îşi dau doctoratul o fac la instituţii academice autonome, unde calitatea e verificată de mediul academic? De ce la această oră nu există, deşi legea o cere, o evaluare a şcolilor doctorale din România printr-un indicator simplu? Oare nu tocmai pentru a continua să dezvoltăm reţeaua de influenţă a diplomelor de doctorat prin şcoli doctorale care sunt integral forme de impostură academică?”, întreabă Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele SAR, iniţiatoare a acestei petiţii.

 

Petiţia ”Să tăiem plagiatul de la rădăcini!” poate fi semnată pe site-ul România Curată:
(http://www.romaniacurata.ro/petitie-sa-taiem-plagiatul-de-la-radacini-cere-si-tu-alaturi-de-romania-curata-sanctiuni-pentru-scolile-doctorale-care-sustin-impostura-academica/) .

 

Sursa: edu-newa.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.