Cinci criterii dupa care trebuie ales un hosting

Scris de 

O afacere care se respecta are un site de prezentare profesionist, realizat impecabil, in perfecta concordanta cu profilul serviciilor sau al produselor oferite. Iar acest lucru poate fi posibil doar apeland la servicii de web hosting, deoarece acestea sunt special gandite in acest sens. Asa cum niciun om de afaceri serios nu isi va oferi serviciile sau produsele gratuit incontinuu, nici in domeniul gazduirii web serviciile de calitate nu pot fi lipsite de costuri.

Odata realizat acest lucru, incep cautarile pentru a identifica cel mai bun operator care sa iti ofere serviciile de care ai nevoie. Atunci cand discutam despre o piata de actualitate, activa, in continua miscare, este evident ca vei avea de selectat dintre foarte multe firme care par sa iti promita acelasi lucru.

Noi iti venim in intampinare cu principalele cinci criterii dupa care sa te ghidezi atunci cand apelezi la servicii de gazduire a site-ului tau:

Locatia efectiva a serverului care iti gazduieste site-ul.

Un aspect adesea neglijat, locul in care este amplasat acesta este de fapt un lucru demn de luat in calcul. Astfel, daca detii o afacere care se adreseaza clientilor din Romania, serverul ar trebui sa se afle in aceeasi tara, pentru ca astfel detii din start un avantaj competitiv fata de restul companiilor asemanatoare dar care aleg sa-si plaseze sediul virtual in tari exotice. Acest criteriu influenteaza viteza de raspuns in cazul anumitor probleme cu site-ul sau viteza de procesare a datelor. Nu sunt de neglijat nici riscurile la care este supus amplasamentul unde se afla serverul (posibile dezastre naturale sau industriale, lacune in sistemul de securitate etc).

Pretul platit.

Adesea, un pret redus este sinonim cu servicii slabe calitativ. Evident, cu cat serviciile sunt mai profesioniste, cu atat costurile sunt pe masura. Gandeste-te la serviciile liniilor de zbor, unde sunt clar delimitate beneficiile pentru fiecare pachet separat.

Promptitudinea suportului tehnic.

Atunci cand ai o problema cu site-ul si iti este data peste cap intreaga activitate, viteza de reactie a celor care iti gazduiesc site-ul este cruciala. O astfel de situatie este de nedorit, insa este posibila si trebuie sa te gandesti cam cati clienti nemultumiti iti poti asuma in cazul unor defectiuni care persista mai mult de cateva ore. De asemenea, in cazul in care ai pur si simplu ceva nelamuriri, intrebari sau completari, iti vei dori sa beneficiezi de un suport tehnic eficient, in timp real.

Posibilitatea de a efectua backup.

Aceasta nu ar trebui sa reprezinte o optiune, backup-ul datelor este obligatoriu pentru orice afacere care se respecta. Asa cum arhivezi informatiile pe suport scris, si cele in format electronic trebuie pastrate si updatate. Un operator care nu iti ofera efectuarea periodica de backup nu trateaza cu seriozitate afacerea ta si, parerea noastra, nici pe a sa.

Securitatea serverului.

Sistemul de operare Linux este cel mai potrivit in acest caz, deoarece ofera cele mai bune optiuni de securizare a serverului care iti gazduieste site-ul. Astfel, un operator care isi cunoaste atributiile si se lauda cu servicii profesioniste, va cauta sa se ridice in permanenta la cele mai ridicate standard de calitate.

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.