Imprimă această pagină

5 sfaturi pentru cand inchiriezi o masina in Cluj

Scris de 

Există câteva situații diverse în care să închiriezi o mașină e o acțiune favorabilă. Pe scurt, dacă mașina ta nu face față călătoriei pe care trebuie să o faci, dacă e stricată sau dacă nu ai o mașină proprie, deși ai carnet, cu siguranță vei închiria un autoturism la un moment dat. În cele ce urmează, te invit să descoperi câteva sfaturi pentru acel moment, în care va fi nevoie să închiriezi o mașină.

Iată care sunt acestea:

1. Dacă ai sub 25 ani, lasă pe cineva mai în vârstă să facă închirierea.

Este un lucru dovedit că tinerii cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani sunt mai probabili să comită un accident. Din acest motiv, companiile de rent a car obișnuiesc să permită închirierea unei mașini doar după 21 de ani și un an de când ai permisul, însă pentru cei care au între 21 și 25 ani, companiile vor emite și o taxă în plus, ca să se asigure că nu vei dăuna mașina. Pentru a scăpa de această taxă este mai convenabil să lași pe cineva care are peste 25 de ani să închirieze mașina, chiar dacă și tu contribui financiar. Ai grijă doar să nu includă taxa pentru vârstă dacă ești trecut ca șofer adițional.

2. Alege o firmă locală.

Firmele multinaționale practică tarife ceva mai ridicate decât cele locale, astfel că te sfătuiesc să optezi pentru una dintre cele din urmă. EcoRent - firma clujeană de închirieri auto este doar un exemplu de astfel de companii care îți vor putea închiria mașina la un preț avantajos.

3. Alege-ți o categorie de mașină, nu un model.

Atunci când te gândești ce mașină vrei să închiriezi, gândește-te mai degrabă la o clasă auto, decât la o mașină specifică. Facem această recomandare pentru că, de multe ori, companiile de rent a car nu îți pot oferi exact modelul pe care ți-l dorești, datorită faptului că nu este disponibil în flotă în acel moment. Atunci, îți vor oferi un autoturism cât mai similar din punct de vedere al funcționalității. Gândindu-te la clasa mașinii și nu la marcă, nu vei fi dezamăgit în cazul în care se întâmplă asta. 

4. Inspectează vehiculul la ridicare.

Este un lucru cunoscut că unele firme de car rental adaugă taxe pentru daune aduse vehiculului, dacă nu le-ai  văzut înainte să îl ridici. De aceea, este extrem de important să inspectezi bine toată mașina, să faci poze eventualelor zgârieturi sau probleme pe care le are și să atragi și atenția agentului asupra lor. Astfel nu vei fi pasibil de a fi taxat la returnarea automobilului. Asta, dacă nu provoci daune altele decât cele existente, desigur.

5. Citește bine contractul.

Nu în ultimul rând, asigură-te că citești bine tot contractul, ca să nu te trezești cu taxe surpriză sau facilități plătite extra, dar de care nu ai nevoie. Totodată, în acest mod poți verifica care daune sunt acoperite de asigurarea ta și dacă ar trebui sau nu să adaugi o asigurare la contract.

Sursa foto:  © Piksel | Dreamstime.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro