Ce trebuie sa stie studentii despre inchirierea unei masini

Scris de 

Este extrem de probabil ca, la un moment dat, gașca ta de prieteni și cu tine să hotărâți că vreți să faceți o mică excursie cu mașina. În cazul în care nu își pune nimeni mașina la bătaie (sau dacă nu aveți niciunul dintre voi o mașină proprie), cea mai bună opțiune este să închiriați o mașină.

Fiind un număr mai mare de oameni, poate fi o alegere chiar convenabilă. Însă, ca toate lucrurile bune, are și părți negative. Iată care sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoști atunci când ești student și vrei să închiriezi o mașină.

E posibil să fii taxat în plus

Din păcate, tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani pot fi taxați de către companiile de rent a car cu o taxă pentru vârstă. Asta pe lângă faptul că nu îți este permis să închiriezi o mașină dacă ai sub 21 de ani sau dacă ai permisul de mai puțin de un an de zile. Motivul pentru care această practică este susținută de companii este faptul că cei care au între 21 și 25 ani sunt mai probabili să comită un accident.

E posibil să fii limitat

Atunci când ai sub 25 ani și vrei să închiriezi o mașină, s-ar putea să fii limitat la tipul de autoturism pe care vrei să îl alegi. Astfel, în majoritatea locurilor, nu îți va fi permis să închiriezi mașini de lux sau mașini mai mari. Desigur, trebuie să verifici această informație la compania de la care vrei să închiriezi, pentru a fi sigur.

Poți scăpa de taxa de vârstă dacă nu ești șoferul principal

Încearcă să lași pe cineva care are peste 25 de ani să închirieze mașina și să fie șofer principal. Apoi, dacă e nevoie, te poate adăuga ca șofer secundar, care, de obicei, nu este supus taxei de vârstă.

În ciuda acestor mici impedimente, îți recomandăm să închiriezi o mașină atunci când organizezi o ieșire cu prietenii din gașcă. Pe lângă faptul că veți împărți costurile închirierii și cele ale combustibilului, vă veți putea distra (responsabil), fără să depindeți de un traseu anume, impus de altcineva, sau de un program prestabilit, pe care să nu îl puteți schimba.

Sursa foto: © Dmitri Maruta | Dreamstime.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.