Cele mai ciudate legi din Statele Unite ale Americii (Partea a II-a)

Scris de 

Si am revenit cu partea a II-a a legilor ciudate din Statele Unite ale Americii. Daca vreți sa mergeti sau sunteți deja acolo este bine să știti cateva dintre ciudațenile americanilor, ca de pilda: inainte de a intra în Illinois cu un automobil ai obligaţia de a contacta poliţia, iar în Chicago nu ai voie să oferi whisky unui...câine.

 

Una dintre cele mai interesante prevederi din Indiana stabileşte că toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani trebuie să muncească cel puţin şase zile într-un an pe drumurile publice. Tot aici, este interzis să vinzi maşini în zilele de duminică, iar legea îi pedepseşte pe cei care îşi lasă mustaţă special pentru a-i pupa pe cei din jur. Pianiştii cu o singură mână din statul Iowa trebuie să cânte gratis, în timp ce bărbaţii cu mustaţă nu pot săruta o femeie în public. Iar cei fără mustaţă, care au voie să îşi sărute partenerele în public, o pot face preţ de cel mult cinci minute.

 

În Owensboro, Kentucky, femeile îşi pot cumpăra pălării doar cu acceptul soţilor, în timp ce în Louisiana săvărşeşti o agresiune dacă muşti pe cineva. Decoraţiunile de Crăciun pot fi păstrate la vedere până cel târziu pe 14 ianuarie în statul Maine, în timp ce în Baltimore, Maryland, nu îţi este permis să umbli în parc într-un tricou fără mâneci.

 

În statul Massachusetts este interzis să oferi bere persoanelor internate, dar şi să mergi la culcare fără a te spăla. În Michigan, podoaba capilară a unei femei este considerată proprietatea bărbatului, astfel că doamnele nu au voie să se tundă fără acordul soţilor. Tot aici, este interzis să vinzi maşini în zilele de duminică. În Minnesota este interzis să dormi gol, dar şi să stai prea mult pe lângă o clădire fără un motiv întemeiat. Mai mult, în oraşul St. Cloud este interzis să mânânci hamburgeri duminica.

 

Soţiile din Montana nu au voie să acceseze adresele de mail ale partenerilor lor, dar nici să meargă singure la pescuit duminica. În plus, femeilor necăsătorite le este interzis să pescuiască neînsoţite, indiferent de moment. În New Hampshire nu ai voie să îţi vinzi hainele pentru a plăti datoriile acumulate la jocuri de noroc, pe când în New York trebuie să priveşti spre uşi cât timp te afli într-un lift.

 

În Carolina de Nord ai voie să cânţi atât timp cât nu falsezi, iar jocurile de bingo nu pot dura aici mai mult de cinci ore. În acelaşi timp, legislaţia din Carolina de Sud interzice munca duminica, în timp ce un bărbat care promite unei femei că se căsătoresc trebuie să îşi respecte cuvântul. Mai departe, în Dakota de Nord nu ai voie să te întinzi şi să adormi încălţat, în timp ce în Dakota de Sud nu îţi este permis să adormi într-o fabrică de brânzeturi.

 

Statul Ohio nu permite ca într-o singură casă să locuiască mai mult de cinci femei, în timp ce şoferilor le este recomandat să claxoneze de fiecare dată când trec pe lângă o altă maşină. Tot aici, este interzis să îmbeţi un peşte, iar femeile nu au voie să alăpteze în public. În Oklahoma nu poţi muşca din hamburgerul unei alte persoane, iar în Oregon nu ai voie să mănânci îngheţată duminica.

 

Parola de la contul de Netflix nu poate fi împărtăşită nimănui în Tennessee şi, tot aici, este interzis prin lege să vinzi buşteni. Lucrurile devin şi mai interesante în Texas, acolo unde nu iţi este permis să împuşti un bivol de la etajul al doilea al unui hotel, dar nici să iei mai mult de trei înghiţuri dintr-o bere odată. Iar dacă în Utah este ilegal să nu bei lapte, în Vermont este interzis să negi existenţa lui Dumnezeu, iar femeile au nevoie de aprobarea scrisă a soţilor lor pentru a purta proteză dentară.

 

Statul Virginia interzice bărbaţilor să gâdile femeile, în timp ce în Washington nu ai voie să pretinzi că părinţii tăi sunt bogaţi. În Virginia de Vest, persoanele care înjură în public sunt amendate cu un dolar, în timp ce în Wisconsin sărutul este interzis în tren. Nu în ultimul rând, normele din statul Wyoming interzic fotografierea iepurilor, fără deţinerea unui permis, în primele patru luni ale anului.

 

Sursa: avocatnet.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.