Cum sa traiesti cu minti suspicioase... pe Facebook?!

Scris de 
Imaginează-ți sau adu-ți aminte cum arătau relațiile înainte ca internetul să-și facă loc tiptil în viețile noastre.  Cu siguranță, erau mult mai puține peripeții, iar relațiile erau mult mai puțin ,,periculoase”. Îndrăznesc să spun că erau chiar mai fericite. Nu existau atacuri de panică pentru că vreo blondă super-sexy a scris ceva mesaj insinuant la adresa prietenului tău și nu exista nici atât de mult controversatul ,,poking”.
 
 Viețile și relațiile oamenilor era niște cărți închise pe care le deschideai atunci când doreai și doar în fața prietenilor care îți ofereau și ei sfaturi din propriile lor experiențe și sufereau sau se bucurau alături de tine. Nu se făceau confuziile astea supărătoare de acum între real și virtual. Acum, din momentul când îți deschizi pagina de Facebook, ești inundat de-a dreptul de tot felul de noutăți precum X went from being single to being in a relationship. După 3 zile,  surprise: X went from being in a relationship to being single. Ajungem, cu toții, în stadiul în care știm totul despre turbulentele și tulburatele relații de cuplu ale prietenilor noștri, chiar dacă nu i-am mai văzut din liceu. 
 
 
Problema de căpătâi a acestei rețele de socializare este faptul că, deși reprezintă un mediu puternic de comunicare, distruge relații pe bandă rulantă. Fie că ne etichetează cineva într-o fotografie la un party (când noi trebuia de fapt să fim acasă) sau ni se adresează un comentariu ,,prea delicios” la o fotografie sexy, imediat suntem amendați cu priviri suspicioase de către partenerul care stă parcă la pândă să ne găsească nod în papură. 
 
 
Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu e cazul, aceasta e concluzia la care se ajunge. Și de aici încolo, ceartă nevoie mare: Cine e ăla? De ce ți-a postat aia clipul acela pe perete? So on and so forth… Nici nu mai e nevoie să-ți întrebi partenerul cum stau lucrurile, de fapt. Facebook îți spune deja totul. 
 
 
Dacă stai să compari două cupluri, cu și fără utilizatori Facebook, vei vedea că diferențele sunt de-a dreptul uriașe. Primul cuplu (cel fără Facebook) va duce o viață liniștită, lipsită de grija faptului că partenerul ar putea fi etichetat în vreo poză ,,necuvenită”, se vor bucura de timpul petrecut împreună și vor fi fericiți. Cel de-al doilea cuplu (cu utilizatori Facebook-ului) va fi mereu îmbufnat, mereu suspicios și cu priviri neîncrezătoare. Vor exista certuri pentru orice status sau poză și schimbări ale stării relației cel puțin o dată pe săptămână. 
 
 
Diferențele sunt uimitoare, nu? Oricât ar părea de hilar, fericirea partenerilor cu profil de Facebook va depinde de cum va arăta profilul partenerului. În schimb, partenerii din cadrul primului cuplu vor avea o grijă în minus, nefiind obligați să verifice în secret contul celuilalt de fiecare dată când acesta lipsește puțin de la PC. Bineînțeles că nu toți utilizatorii de Facebook ajung în aceste situații…patetice. Dar foarte mulți ajung să cadă în plasa ,,presupusei realități”, iar disputele ajung parcă să se tripleze din momentul când pe ecranul laptopului tău este scris atât de tentant: Welcome to Facebook! 
 
 
Distruge Facebook-ul relații? Probabil. Chiar dacă ne e atât de dragă și e atât de prezentă în viețile noastre, această rețea de socializare are și ea minusurile ei, mai ales pentru cei care încep să o confunde cu realitatea. Multe suspiciuni se nasc în cadrul relațiilor din cauza Facebook-ului, suspiciuni care vor naște la rândul lor mai multă dramă și mai multe certuri decât dacă ți-ai prinde partenerul în pat cu altă persoană. Suntem, de multe ori, prea încrezători că acesta spațiu virtual ne ghidează în direcția corespunzătoare, însă nu putem să distrugem realmente relații în care am investit ani și timp pentru un comentariu inocent la o fotografie sau din cauza unei fotografii care, deși a fost postată ieri pe Facebook, poate a fost făcută anul trecut de Revelion…
 
 
Dacă chiar ai îndoieli în privința partenerului tău, găsește alte modalități prin care să te convingi de loialitatea sau infidelitatea lui. Nu uita proverbul nostru românesc: Nu tot ce zboară se mănâncă. Iar adaptat puțin la situația noastră ar fi: Nu tot ce e pe Facebook e automat adevărat…
 
 
Sursa foto: merlinuward
 
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.