Somnul: Soluția perfectă în sesiune

Somnul: Soluția perfectă în sesiune Somnul: Soluția perfectă în sesiune
Scris de 

Sesiunea se apropie cu pasi leneși de sfârșit și nevoia unui somn adâncit în felurite vise se simte din ce în ce mai mult. Ce trebuie să știm este că nu ar trebui să ne privăm organismul de beneficiile pe care somnul le aduce sănătății noastre nici măcar în sesiune. Refacerea după lunga perioada de stres începe întotdeauna cu un somn bun, iar lipsa acestuia se vede imediat în scăderea randamentului nostru de zi cu zi.


Somnul ne face mai creativi…

Chiar dacă cercetări mai vechi arătau că singurul scop al somnului este de a ne relaxa mintea și trupul după zilele istovitoare de muncă, studii recente au demonstrat importanța somnului în vederea sporirii creativității noastre. Mai mult decât atât, în timpul somnului creierul nostru nu doarme, ci creează noi idei. Chiar dacă sesiunea nu și-a luat tălpășița încă din viețile noastre de student, se pare că un somn bun face minuni pentru un studiu cu spor. Fie că muncim de zori la un proiect sau ne chinuim din greu să reținem informațiile pentru un examen, un somn sănătos ne salvează mințile obosite, iar ideile nu vor întârzia să apară.

 

… și cu el gândim mai repede
Atunci când suntem odihniți și problemele parcă se rezolvă de la sine. Nu e un secret faptul că o minte încețoșată de oboseală și nopți nedormite îi este mult mai greu să gândească și să găsească soluții adecvate în vederea rezolvării unor probleme. Ni s-a întâmplat de multe ori să ne blocăm în fața unei situații, să ne bâlbâim sau să ne pierdem cuvintele din cauza nopților pierdute. Și în final… să nu ne alegem decât cu oboseala recuperată atât de greu în zilele următoare.

 

Soluția? Chiar dacă stresul ne bântuie săptămânile de sesiune, putem să ne organizăm timpul dedicat studiului, astfel încât să alocăm somnului locul pe care-l merită. La urma urmei, un somn sănătos poate aduce rezultate mult mai bune la un examen decât o noapte de studiu ,,buimacă”.

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.