Cum poţi obţine gratuit o diplomă recunoscută în SUA, studiind de acasă

Scris de 

Iată și o veste bună pentru studenții care vor să știe mai multe. Un pas important s-a făcut pentru educaţia online: platforma Coursera, ce oferă cursuri online gratuite organizate de mari universităţi americane, a anunţat că elevii pot aplica pentru obţinerea unei diplome universitare la cinci dintre cursurile sale, care sunt acreditate de către facultăţile înscrise pe platformă.

 

Cinci cursuri online gratuite susţinute de profesori de la universităţi din SUA, printre care şi Universitatea Pennsylvania, membră a grupului american elitist Ivy League, ar urma să fie absolvite cu diplome recunoscute de instituţiile americane, potrivit unui anunţ al celor de la Coursera, platforma care pune laolaltă aceste cursuri.   Patru dintre cele cinci cursuri aprobate sunt acreditate pentru nivelul de licenţă, iar unul este de tip vocaţional complementar.   Acestea sunt:  

 

1. Algebră şi trigonometrie, Universitatea din California, Irvine  

2. Introducere în Genetică şi Evoluţie, Universitatea Duke  

3. Bioelectricitate, o abordare cantitativă: o abordare cantitativă, Universitatea Duke  

4. Calculul: o singură variabilă, Universitatea din Pennsylvania  

5. Algebra, Universitatea din California, Irvine (dar numai ca un credit profesional)  

 

Studenţii care termină unul dintre aceste cursuri pot solicita universităţii o transcriere cu recomandări de acreditare. Creditul este acordat la aprecierea instituţiei, în funcţie de activitatea studentului.   „Suntem încântaţi de această oportunitate de a experimenta noi moduri de utilizare a acestor cursuri online pentru a extinde raza educaţională de acoperire şi să oferim credite studenţilor care nu ar avea altfel acces la facultatea noastră“, a declarat reprezentantul Universităţii Duke, Peter Lange.  

Compania a dezvăluit că va continua să insiste ca şi mai multe dintre cursurile sale să poată fi transformate în credite pentru colegiu. Daphne Koller, cofondator Coursera, a declarat că, prin adăugarea acestor opţiuni de acreditare, ei speră să „crească rata de finalizare a studiilor şi să reducă povara restanţelor.“   Un fenomen în piaţa educaţională de anul trecut fondatorii Coursera, foşti profesori la Stanford, se aşteaptă să experimenteze şi evenimente pozitive, dar şi negative pe măsură ce tehnologia evoluează.  

Într-un interviu recent cu VentureBeat, Andrew Ng, fondatorul Coursera, a declarat că a fost un „drum lent“, dar succesul companiei dovedeşte faptul că educaţia online „nu este un moft trecător“. Universităţi precum Brown şi Duke oferă în prezent cursuri gratuite cu ajutorul Coursera.   Printre altele, Coursera a strâns peste 22 de milioane de dolari din finanţare de la Kleiner Perkins Caufield & Byers şi Enterprise Associates New.  

 

Ce înseamnă acest sistem de cursuri online gratuite?  Examene din faţa calculatorului, cursuri prin e-mail, forumuri pentru seminarii şi profesori virtuali, care îşi pot întrerupe discursul în orice moment fără să-şi piardă ideea – acesta este un nou tip de învăţământ în care investesc cele mai mari universităţi din lume.

 

Sursa foto: pptscebuonline.com

 

Tu ce părere ai despre cursurile online? Ai urma un astfel de curs?

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.