Cele mai faine jocuri de petrecere (Part I)

Scris de 

Dragi studenți și studente, știm că vă place să socializați, să vă distrați cu prietenii, iar de multe ori serile în cămin nu sunt complete fără o sticlă de vin, chef de viață și ceva jocuri care să mai destindă atmosfera. Hai să recapitulăm cele mai faine jocuri de băut, unele atât de vechi încât își fac loc și în amintirile părinților noștri, altele care ne-au marcat liceul, iar altele noi-nouțe, abia ”scoase pe piață”.

Bolț

Oare câți dintre voi nu ați jucat bolț măcar o dată? Procedeul e simplu: se ia o gașcă de tineri veseli, o sticlă de tărie și cunoștințe de bază în algebră. Mai concret, vă așezați în cerc și începeți să numărați de la 1 până la infinit (de fapt, până vă îmbătați prea tare), iar de fiecare dată când ajungi la 7, un număr care conține cifra 7 sau un multiplu al ei, trebuie să spui ”bolț”. Pare simplu, dar după ce se trece la cifre de ordinul sutelor, te asigur că toată matematica din liceu nu te mai poate ajuta :)  Desigur, dacă greșești, bei!

 

Mafia

Pentru jocul ăsta vei avea nevoie de un pachet de cărți de joc și de multă putere de convingere. Se joacă în mai multe persoane, măcar 6-8, care vor prelua o altă identitate pe tot parcursul serii. Fiecare din voi va alege o carte de pe masă, care va simboliza rolul vostru (și pe care o veși vedea doar voi). În joc vor exista polițiști (A), mafioți (K),  doctori (Q), cetățeni (J) și un povestitor (voluntar, preferabil). Întreg scopul jocului este să desconspiri mafioții, respectiv să scapi de pedeapsă (dacă tu ești banditul). Acum cel mai greu lucru este să nu te pufnească râsul și să faci tot posibilul să îi convingi pe ceilalți cine este mafiotul/mafioții :D

Kings

Ei bine, un alt joc de băut. Se ia un pachet de cărți și o sticlă (mare) de vin, bere, ce vă place vouă. Va trebui să trageți câte o carte și să faceți câte un lucru, în funcție de cartea aleasă. Astfel, fiecărei cărți îi corespunde o sarcină, precum: beau doar fetele sau doar băieții, trebuie să spui o rimă, să stabilești o nouă regulă, să pui întrebări incomode, să alegi cine vrei tu să bea, etc.

 

Ce nu am făcut niciodată

Ei bine, vorbeam mai devreme despre adevăruri incomode. Ce poate fi mai amuzant decât să bei, pentru a recunoaște ce lucruri ai bifat până acum? Fiecare dintre voi va spune, pe rând, ”Nu am făcut niciodată...”, iar cei care au făcut acel lucru vor trebui să bea. Desigur, nu vorbim aici de plimbări sub clar de lună sau de pizza la cuptor... Spice it up!

 

Insula pustie

Un instrument clasic de tortură pentru cei care nu știu jocul (în mod drăguț, desigur): adresează întrebarea ipotetică ”Tu ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?”. Nu e o limită de obiecte, doar că nu ai voie să iei persoane, animale, etc. Care e faza, te întrebi acum? Ei bine, atunci când ei vor începe să enumere cuțite, corturi, lanterne și provizii, spune-le că nu au voie, lasă-i să îți explice de ce ar aduce acele obiecte pe insulă, dar zi-le că nu au voie. Și de ce nu au voie? Pentru că fiecare jucător poate menționa doar lucuri care încep cu litera numelui său. Deci Alina va avea voie doar alune, antibiotice, anghinare, iar Marius doar margarină, mașinuțe și mortar.

 

Mâine urmează partea a doua, dar suntem curioși: voi ce alte jocuri mai știți?

 

Sursa foto : flickr.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com
articoleplatite.ro

1 comentariu

  • Man Maria
    Link la comentariu Man Maria Joi, 01 Iunie 2017 11:19

    Eu stiu o alta varianta de mafia...mult mai amuzanta pt ca are muult mai multe personaje. Eu nu le notez cu litere ci cu cifre pt ca sunt muult pre multe. (K)Killerul intotdeauna,2-politistul,care trebuie sa acuze pe cineva/sa aresteze,3-doctorul care poate salva victima daca bineinteles o si ghiceste sau se poate salva pe el.4-fetita mertora (poate sa fie si baiat)Ea vede ce se intampla pe tot parcursul jocului si trebuie sa convinga lumea de identitatea Killerului.Ea nu poate fi omorata,sau mutilata dar poate fi cuplata de cupidon.5-cupidon,uneste 2 persoane prin sange-daca una e moarta moare si cealalta,daca una e mutilata si cealalta va fi mutilata,etc.6-judecatorul,dupa ce se fac acuzatiile acesta decide daca jucatorul cu cele mai multe acuzati este sau nu Killerul.Daca acesta il chiceste ii va da o pedeapsa daca nu el va primi o pedeapsa de la inculpat.7-mutilatlrul,acesta mutileaza o persoana astefel incat aceasta nu va putea vorbi sau vota pe tot parcursul turei. (Mutilat aici=surd si mut;fara alte conotatii)8-Detectivul,el va vorbi cu martorul,dar din moment ce Killerul este de fata martorul va spune 2 minciuni si un adevar despre persoana care este KILLERUL .Detectivul folosind informatiile date se adreseaza jucatoriilor si incepe incriminarea.9-Povestitorul.El trebuie sa aiba o memorie ff buna astfel incat sa nu incurce persoana moarta cu cea mutilata.In privinta Killerului se va alege de la inceputul jocului prin vot unanim daca acesta se poate sinucide astfel incat sa induca lumea in eroare si sa nu existe certuri pe parcursul jocului.
    Stiu ca pare complicat dar e super.Si pt ca de obicei sunt singura care cunoaste toate personajele eu sunt povestitor.Si cred ca e mult mai amuzant asa decat cu 2 personaje si restul oraseni.Pana la urma toti sunt oraseni sau sateni.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.