Alesii locali vor fi pusi sub lupa de studentii FSPAC

Scris de  Apr 06, 2016

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul UBB, împreună cu Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca, organizează vineri, 7 aprilie 2016, evenimentul cu tema „Forum pentru o guvernare responsabilă”.

 

Dezbaterea are ca punct de pornire studiul cu titlul „Între detalii formale și semnificație democratică: o analiză a rapoartelor de activitate ale aleșilor locali (2012-2014)” ce analizează modul în care aleșii locali și-au formulat și depus rapoartele de activitate, conținutul acestora și gradul de acces al cetățenilor, astfel încât aceștia să poată să fie informați înainte de alegerile locale care se vor desfășura în acest an.

 

Forumul se desfășoară în cadrul proiectului „Cetățenie activă pentru o bună guvernare locală transparentă”, o acțiune a Centrului pentru Politici Publice din Cluj-Napoca, în care sunt implicați Centrul pentru Dezvoltare Socială CEDES (Sighișoara), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), Centrul de documentare și informare publică (Iași), Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe (București).

 

Organizația CENPO este o organizație neguvernamentală, non-profit, independentă, înfiinţată în anul 2003. De atunci a contribuit la programe ce au vizat reforma administraţiei publice, participarea cetățenilor și a altor organizații la elaborarea de politici publice și dezvoltarea comunității.

 

„Evenimentul rezultă în urma unei analize realizată în perioada aprilie mai 2015 – în care am urmărit paginile de internet ale tuturor celor 41 de consilii județene, a Consiliului General al Municipiului București și a celor 6 sectoare din București, am colectat și pus la dispoziția publicului peste 1.700 de rapoarte de activitate ale consilierilor județeni și locali din București pentru anii 2012-2014. La adresa www.cenpo.eu sunt centralizate aceste documente și pot fi consultate de către cetățeni, în vederea formării unei opinii pentru alegerile locale din acest an”, a declarat Andra Huțuțui, manager de proiect la CENPO.

 

Organizatorii încurajează tinerii și societatea civilă să fie prezenți la un eveniment care traduce activitatea aleșilor locali și premiază buna guvernare locală transparentă; o simplificare menită să sprijine participarea civică în procesul decizional societal. Proiectul este finațat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Întâlnirea va avea loc în Sala T1, din clădirea FSPAC 2 (str. Minerilor, nr.85).

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.