Expozitie cu carti postale de colectie la UBB

Scris de  Oct 17, 2017

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai vă invită miercuri, 18 octombrie 2017, cu începere de la ora 11.00, în Sala Club a UBB (str. Em. de Martonne, nr. 1), la o conferință de presă cu tema „UBB și Centenar ROMÂNIA 2014-2020”.

 

Conferinţa va fi dedicată activităţilor desfășurate în perioada 2014-2017 cu privire la Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri, precum și proiectelor din anii următori. Va fi discutată maniera în care este pregătită, la nivel central și local, importanta aniversare din toamna anului 2018. Evenimentul, la care vor lua cuvântul acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, respectiv prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul UBB, va fi urmat de vernisajul expoziției Prin puține cuvinte… . Cărți poștale în Primul Război Mondial.

 

În vederea realizării expoziției au fost alese cărți poștale păstrate în colecțiile Serviciilor Județene ale Arhivelor Naționale din Cluj și Bistrița-Năsăud, ale Muzeului Grăniceresc din Năsăud, precum și cărți poștale provenite din colecția particulară a domnului Sóo-Zöld Balázs din Cluj-Napoca. Acestea sunt expuse în jurul câtorva teme principale: propagandă de război, imagini de pe câmpul de luptă, portrete de regi, împărați și comandanți militari, clipe de viață pe front, imagini cu răniți, portrete de militari.

 

În perioada 19 octombrie – 13 noiembrie 2017, expoziția va putea fi vizitată în holul sediului central al UBB (str. M. Kogălniceanu, nr. 1).

 

Citeste si:

---> Tendinte in moda de toamna 2017 pentru noul an universitar

---> [articol de weekend] Care sunt cele mai bune universitati din lume la ora actuala?

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.