Activitati de timp liber care iti suplimenteaza veniturile

Scris de  Aug 05, 2015

Dacă ai timp liber, încerci să îți dezvolți noi aptitudini și vrei să faci și bani din asta, ar trebui să iei în calcul o nouă activitate care îți poate suplimenta veniturile. 


Platformele de freelancing cunoscute la nivel mondial au început să fie tot mai des accesate de români. Potrivit datelor furnizate de Elance.com, domeniile cele mai accesate de către freelancerii români sunt:

- management și finanțe
- marketing și vânzări
- inginerie
- jurnalism și traduceri
- design și multimedia
- IT și programare

Iată câteva exemple de joburi de timp liber care îți pot suplimenta veniturile:

Graphic designerii, specialiștii în whiteboard animation, video, animație 2D pot înregistra pe site-urile de freelancing venituri de până la 1.000 și 1.500 euro / luna, în funcție de cât de creativi și experimentați sunt.

Trainer - în cazul acestei poziții foarte importante sunt anii de experiență în training și de experiență practic în domeniul pe care trainerul livrează cursuri. Un trainer junior, care livrează spre exemplu programe pe teme simple, generale poate fi remunerat cu 150 euro/ pe ziua de curs livrat. Un trainer cu experiență de 2-4 ani, poate primi între 150-300 euro/ ziua de training, iar cei cu experiență practică de peste 5 ani, cu rezultate remarcabile atât că traineri, cât și în domeniul în care au profesat, pot primi între 300 și 500 euro/ziua de training. Trainerii care au cărți publicate, au ținut speech-uri în față a mii de oameni și sunt recunoscuți, pot câștiga între 500 și 1000 euro/ ziua de training.

Fotograf sau cameraman - fie că este vorba de fotografie de produs, fotografie corporate, de concert sau fotografie de eveniment, câștigurile diferă în funcție de nivelul de experiență, portofoliul fotografului pe tipul de fotografie cerut, numărul de ore de procesare post-producție precum și de aparatură suplimentară necesară.

Decorator florar - pentru cei care adoră florile, un job că decorator floral poate fi o opțiune pentru a câștiga suplimentar. Fie că aleg să lucreze pe lângă un atelier consacrat sau să își gestioneze singuri proiectele, câștigurile depind în mare măsură de experiență și îndemânare, de creativitate, de rapiditate, dar și de anvergură proiectului în care este implicat.

Specialist comunicare online - proiectele pe comunicarea online pot merge de la realizarea unor activități punctuale: întreținerea unei pagini de Facebook, actualizări de conținut în site, redactare de articole pentru blog, postarea de conținut pe Linkedin, până la creionarea și implementarea de strategii de comunicare complexe. 

Traducător - proiectele de traducere sau interpretare pot fi și ele surse suplimentare de venit. Dacă pentru unele sunt selectați doar traducători autorizați, pentru altele autorizarea nu este necesară.  Prețul variază însă în funcție de dimensiunea proiectului, limbă sursă, dar și complexitatea terminologiei.


Sursa foto: antena3.ro

Ultima modificare Joi, 06 August 2015 16:45
Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.