Cum alegem salopetele potrivite pentru lucru

Scris de  Ian 29, 2016

Un angajator trebuie sa ofere salopete adecvate pentru a proteja angajatii la locul de munca de anumite pericole, care nu pot fi eliminate sau izolate. Astfel de riscuri ar putea include scantei si particule fierbinti, stropi de metal topit, flacara directa, caldura radianta, solventi, acizi, baze, uleiuri, grasimi, sange si fluide corporale, fibre de azbest si alte substante periculoase. Salopetele de inalta vizibilitate pot fi, de asemenea, adecvate in cazul in care oamenii sunt expusi la riscuri provenite din traficul in miscare sau de la mutarea corpurilor sau echipamentului sub controlul unui operator la bord.

Potrivite pentru locul de munca

Salopeta trebuie sa aiba un design si sa fie confectionata din materiale adecvate pentru a proteja oamenii de un anumit pericol. De exemplu, modelele de salopete pentru a proteja de scantei si particule calde ar trebui sa fie confectionate dintr-un material rezistent la flacara (RF) si nu ar trebui sa aiba indoituri la maneci sau picioare care ar putea prinde scantei. In plus fata de tesaturile RF, producatori, precum Limarom, se specializeaza in dezvoltarea unei serii de produse textile cu proprietati relevante pentru a proteja de diverse pericole, cum ar fi textile anti-microbiene pentru utilizare in asistenta medicala si pregatirea de alimente sau o combinatie de material ignifug cu proprietati vizuale mari pentru persoanele ce lucreaza cu scantei care au nevoie, de asemenea, sa fie vazute - pentru persoanele care lucreaza pe o infrastructura feroviara, de exemplu.

Furnizorii de siguranta, precum Limarom, ofera o gama larga de imbracaminte de protectie de uz general si special pentru a acoperi diferite sarcini periculoase, inclusiv salopete de unica folosinta pentru procese precum indepartarea azbestului.

Ce trebuie sa stie angajatorii

Angajatorii trebuie sa ia masurile necesare adecvate pentru spalarea si inlocuirea salopetelor in momentul in care devin murdare sau contaminate. Atunci cand se lucreaza cu anumite riscuri semnificative, de exemplu, azbest sau plumb, se recomanda ca salopetele sa fie spalate comercial de catre spalatori de specialitate, in scopul de a preveni lucratorii de la expunerea membrilor familiei la aceste riscuri, prin aducerea acasa de salopete murdare ce trebuie spalate.

Se recomanda, de asemenea, ca angajatorii sa ofere un loc unde lucratorii pot pastra propriile haine fara resturi care pot fi prezente in atmosfera sau care ar putea fi transferate de la salopete murdare. Un exemplu este de a oferi fiecarui lucrator doua dulapuri - unul pentru a pastra hainele curate si un altul in care sa pastreze salopetele de lucru.

Toate echipamentele de protectie sunt, desigur, un compromis intre confort si protectie: in medii calde cel mai bun confort va fi derivat din purtatul unei veste, pantaloni scurti si sandale sau chiar mai putin. Aceasta tinuta, cu toate acestea, nu ar ajuta mult daca mediul dumneavoastra de lucru prezinta riscul de a fi stropit cu acid clorhidric. Pe de alta parte, cea mai buna protectie ar putea fi derivata din sigilarea intr-o cutie din otel, captusita cu plumb, dar acest lucru nu ar fi prea confortabil sau practic. Limarom este una dintre companiile din Romania specializata in producerea de salopete si alte echipamente de lucru, de o calitate superioara. Aceste echipamente imbina cele mai potrivite materiale cu modelele cele mai comode, astfel incat dumneavoastra sa puteti lucra confortabil si sa fiti in siguranta, in acelasi timp.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.