Resurse umane programatori web, salarizare si angajare

Scris de  Aug 03, 2013

Vreau sa vorbesc astazi despre un subiect foarte drag mie si anume programarea web si posibilitatile de angajare. Un programator web se ocupa in principal cu realizarea de site-uri sau aplicatii pentru site-uri. Avand in vedere popularitatea de care se bucura internetul in ultima vreme, va dati probabil seama ca astfel de persoane sunt foarte cautate.

 

Un programator web entry level poate castiga minim 500 euro/luna pe cand un expert poate ajunge si la cateva mii. Desi pe hartie suna foarte bine, atunci cand vorbim efectiv de resurse umane, un programator web bun este destul de dificil de gasit. Iata de ce :


1. Oameni slabi pregatiti

Deoarece marea majoritate a programatorilor invata singuri sa codeze, ei pot sari peste anumite etape si asta le afecteaza munca. Am observat asta cand am discutat cu un patron de agentie web bucuresti, care spunea ca desi in cv oamenii erau adevarati experti la prima proba nu reuseau sa se descurce.

 

2. Salarii

Cand vine vorba de programatori web exista mereu aceasta intrebare : angajat sau freelancer? Programatorii web prefera freelancing-ul din mai multe motive : pot castiga mult mai multi bani decat ca angajati, isi fac singur programul, nu raspuns decat in fata clientilor, pot refuza un proiect daca nu se simt confortabili etc.
Statutul de angajat vine si cu anumite avantaje, cum ar fi : lucrul in echipa, asigurarea unui venit constant, pensie si asigurare de sanatate.

 

3. Proiecte din Romania sau din afara?

Programarea este la fel in orice colt al lumii, iar pentru cei ce cunosc macar o limba straina, asta inseamna foarte multi bani. In Romania conceptul de internet si site-uri web este inca la inceput dar in SUA nu exista firma care sa nu aiba macar un site. Pe marile platforme de freelance : freelancer.com, guru.com, elance.com se pot gasi proiecte pentru toate nivele si pentru toate buzunarele.

 

4. Proiecte personale sau pentru clienti?

Piata serviciilor pe cat este de banoasa pe atat este de dura. Lucrul cu oamenii este de multe ori foarte solicitant si greu. Nu poti multumit pe toata lumea, iar un client nemultumit iti poate dauna mult afacerii. Tocmai de asta intervine intrebarea, sa dezvolti proiecte proprii sau sa lucrezi doar pentru altii? Probabil raspunsul se afla pe undeva la mijloc, deoarece pentru a avea bani de a dezvolta proiecte proprii trebuie mai intai sa lucrezi pentru altii. Doar daca ai din prima o idee geniala si nu vei mai fi nevoit sa lucrezi niciodata :)

 

5. Fii cel mai bun!

Chiar daca esti angajat sau freelancer, chiar daca lucrezi de acasa sau de la birou trebuie mereu sa fii cel mai bun in domeniul tau. Nu conteaza cu ce te ocupi, este important sa dai ce ai mai bun din tine si rezultatele vor aparea cu siguranta. Citeste, exerseaza, mergi la seminarii si pune in practica tot ce ai invatat. Doar asa vei putea ajunge unde iti doresti.

 

A fi programator web nu este greu, daca iti place ceea ce faci. Banii vor veni cu siguranta la un moment dat fiindca este un job de prezent si de viitor!

 

Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2015 17:01
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook