Imprimă această pagină

UBB va scoate la concurs peste 4500 de locuri bugetate

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2014-2015, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.500 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

UBB propune pentru anul universitar 2014-2015 și cinci specializări noi la nivel licență: Informatică – linia de studiu germană; Informatică economică – linia de studiu maghiară; Marketing la Sf. Gheorghe – linia de studiu română; Știința mediului la Sf. Gheorghe – linia de studiu maghiară; Administrarea afacerilor în servicii de ospitalitate –  predare în limba engleză. De asemenea, UBB propune opt programe noi de master.

 

Perioada de admitere este 14-31 iulie 2014. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/.

 

Pentru admiterea în anul universitar 2014-2015 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

 

Taxele de admitere sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi și se încadrează între 80 și 250 lei, majoritatea facultăților având o taxă de 150-170 lei. Taxele de admitere detaliate pot fi consultate pe site-ul de admitere, la adresa http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere.php.

 

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2014-2015 variază între 2.000 și 5.500 lei, în funcție de facultate (http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare.php).

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.