Semnul de carte inteligent iti trimite mesaj pe Twitter

Scris de 

În cadrul campaniei Tweet For a Read  inițiat de editura Penguin Books din Brazilia a fost creat un semn de carte inteligent, care detectează dacă cititorii au abandonat un volum şi le trimite un mesaj pe Twitter pentru a le aminti să îl termine, scrie Le Nouvel Observateur.

Semnul de carte inteligent este dotat cu un senzor de lumină, un temporizator şi un computer miniatural cu tehnologie wireless. Un senzor de lumină detectează momentul în care cartea a fost închisă, iar temporizatorul întregistrează timpul în care cititorii şi-au “neglijat” volumul.

 

Dacă nu au deschis cartea mai mult de o săptămână, cititorul primeşte un mesaj de pe contul său de Twitter, care le aminteşte că ar trebui să reia lectura acesteia. Fiecare mesaj primit pe Twitter este compus în stilul autorului care a scris cartea respectivă sau foloseşte fraze relevante din aceasta.

 

Până în prezent, au fost create doar trei semne de carte inteligente, care poartă chipul a trei personalităţi culturale: scriitorul portughez José Saramago, filosoful german Friedrich Nietzsche şi muzicianul brazilian Vinícius de Moraes.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.