Studentii clujeni au cucerit Alaska cu o cladire rezistenta la cutremure

Scris de 

Un grup de studenți clujeni de la Universitatea Tehnică au construit o machetă care a câștigat zilele trecute, în Alaska, locul I la cel mai mare concurs internațional de clădiri rezistente la seisme, dedicat studenților. Studenții clujeni au cucerit Alaska proiectând cladirea viitorului, care ar rezista în fața unui cutremur devastator

Cladirea cu 29 de etaje, care ar putea concura cu zgârie-norii occidentali, a fost gândită de studenții din Cluj-Napoca să reziste la cutremure cu intensitate 10 pe scara Richter. Cladirea fost construită din lemn de balsa, un arbore tropical din America, foarte ușor și elastic, potrivit pentru o astfel de construcție. La teste, blocul-turn a obținut rezultate uimitoare.

cladire2 0

 

Cei 11 membri ai echipei studențești au concurat cu structura de 29 de etaje la Concursul Internațional din Alaska, unde au învins alte 36 de universități din toată lumea, printre care nume mari, precum Stanford sau UCLA.

 

Anul trecut studenții clujeni de la Universitatea Tehnică au obținut locul al treilea la competiția desfășurată în Seattle.

cladire3 0

Sursa: ziardecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.