Studentii vor o reactie din partea Avocatului Poporului

Scris de 

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a trimis azi o adresă către Avocatul Poporului în care îşi exprimă consternarea faţă de lipsa de reacţie a acestuia faţă de problemele semnalate de studenţi şi societatea civilă faţă de neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă nr. 49/2014 care modifică Legea Educaţiei Naţionale, făcând totodată un ultim apel la Victor Ciorbea de a-şi asuma real responsabilitatea de Avocat al Poporului.

Studenţii nu pot găsi nicio justificare realistă a lipsei de acţiune a Avocatului Poporului pe tema OUG-ului în contextul în care documentul a fost publicat în Monitorul Oficial încă de pe 30 iunie, deci de mai bine de două luni. Mai mult decât atât, în urmă cu o lună şi jumătate – pe data de 23 iulie, studenţii au participat la o întâlnire cu Avocatul Poporului în care au fost asiguraţi că analiza aspectelor semnalate de studenţi şi Alianţa pentru o Românie Curată privind neconstituţionalitatea OUG-ului este într-o fază avansată.

 

În acest context, studenţii atrag atenţia că lipsa unui răspuns din partea Avocatului Poporului nu poate fi asociată decât cu rea voinţă, lipsă de verticalitate şi înconştienţă faţă de efectele nefaste pe care Ordonaţa le poate avea asupra sistemului educaţional.

 

Nemulţumirile studenţilor faţă de OUG au fost legate de nejustificarea situaţiei de urgenţă pentru care a fost emis actul legislativ, de lipsa de consultare a studenţilor faţă de numeroasele modificări aduse Legii Educaţiei Naţionale şi de prevederile care lasă loc de abuzuri şi aduc regrese calităţii şi relevanţei educaţiei româneşti.

 

Ne referim aici la posibilitatea rectorilor şi a membrilor senatului universitar de a candida ”pe viaţă”, la eliminarea completă a incompatibilităţii rector-parlamentar,  la reintroducerea doctoratelor cu ”frecvenţă redusă”, la transformarea universităţilor private în afaceri pe persoană fizică, la posibilitatea universităţilor de a înmatricula studenţi peste capacitatea de şcolarizare stabilită de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi la posibilitatea cadrelor didactice care au ajuns la vârsta pensionării de a candida la funcţii de conducere în universităţi şi de a conduce doctorate.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook