Studentii au stat la cozi lungi pentru a-si exercita dreptul de a vota

Scris de 

Zeci de minute, chiar și câte o oră, au stat ieri la coadă sute de studenți de la universitățile din Cluj-Napoca, la secţiile de votare din zona centrală a oraşului pentru a vota pe liste suplimentare. Aceștia au fost trimiși de la o secție la alta pe motiv că se terminaseră formularele pentru listele suplimentare.

"Este a treia secţie la care am fost trimis, am fost la o secţie întâi şi ne-au spus că nu putem vota, să mergem pe strada Republicii, iar cei de acolo ne-au spus că nu mai au liste suplimentare şi să mergem unde vrem. Şi am ajuns la «Augustin Maior». Ştim că putem vota oriunde. Durează cam o oră ca să votez”, a spus Călin, student la Facultatea de Chimie a Universităţii “Babeş-Bolyai”. Tânărul a afirmat că a votat pentru ca viitorul preşedinte al României să se ocupe mai mult de problemele studenţilor.

 

Mai mulţi studenţi, tot de la Facultatea de Chimie, care au stat la coadă ca să voteze, au afirmat că aşteaptă de la viitorul preşedinte al României “să nu fure, să fie corect, să schimbe ceva în bine”.

 

Laura, o studentă la Facultatea de Istorie a UBB, a stat o jumătate de oră la rând în faţa secţiei, apoi altă jumătate de oră până a votat. “Merge greu, sunt mulţi studenţi, trebuie să completăm declaraţiile pe proprie răspundere că nu am votat altundeva, şi poate asta durează o oră. Era bine dacă erau secţii speciale în campusuri universitare. Eu am votat pentru un altfel de preşedinte, pentru schimbare”, a spus studenta.

 

Preşedintele secţiei de votare nr. 4, Ioan Tiniş, a declarat că aglomeraţia este generată de faptul că studenţii din campusul universitar Haşdeu vin în număr mare la această secţie. "În caz că nu ne ajung listele suplimentare am vorbit la BEJ Cluj să le suplimenteze. I-am îndrumat pe studenţi la alte secţii, pentru că pot vota oriunde, dar li se spune că nu au suficiente formulare şi atunci se întorc la noi”, a spus Tiniş.

 

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat că în măsura în care se primesc de la secţii solicitările de suplimentare a buletinelor de vot şi a listelor suplimentare, acestea se onorează. "Avem suficiente buletine de vot şi liste suplimentare”, a spus Trofin.

 

Şi studenţii din campusul universitar Observator au luat cu asalt secţiile de votare din cartierul Zorilor. La secţia de votare nr. 54 votează studenţii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), dar şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu”. "Am votat pentru un preşedinte al României care să ne reprezinte. Este necesar să votăm la acest scrutin”, a spus Robert, student la UTCN, originar din Satu Mare.

 

Sursa: www.romanialibera.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.