Cercetarile profesorilor UBB publicate la edituri internationale de mare prestigiu

Scris de 

Recent, prestigioasa editură Springer Verlag a publicat volumul ,,Nanocrystalline Materials: Subvolume B (Landolt-Börnstein: Numerical Data and Functional Relationships in Science and Technology)”, avându-i ca autori pe C. Djéga-Mariadassou și E. Burzo.

Volumul al cărui coautor este acad.prof.univ.dr. Emil Burzo, președintele Academiei Române, filiala Cluj, este dedicat unui domeniu complex, cu implicații majore în dezvoltarea nano-tehnologiilor viitorului, sintetizează un număr impresionant de informații stiințifice, fapt care ajută la clarificarea multor idei și direcții de cercetare într-un domeniu aflat în plină evoluție.

 

Acad.prof.univ.dr. Emil Burzo se remarcă prin publicarea a 21 de cărţi sau capitole de cărţi, care au apărut în prestigioase edituri din străinătate – 19 cărți la editura Springer Verlag și câte una în editurile North Holland, respectiv  Institute of Physics.

 

Volumul ,,Nanocrystalline Materials: Subvolume B (Landolt-Börnstein: Numerical Data and Functional Relationships in Science and Technology)” vine să întregească importanta activitate științifică a profesorului clujean, ale cărei rezultate sunt publicate în reviste din ţară şi străinătate sau prezentate la conferinţe internaţionale. Conform SCOPUS, profesorul Burzo este autor a 282 lucrări publicate în reviste cotate internaţional (ISI), aceste lucrări fiind  citate de peste 1589 ori.

 

În prezent, acad.prof.univ.dr. Emil Burzo desfășoară activități didactice la masteratul de Fizica Corpului Solid și la Școala Doctorală de Fizică, din cadrul UBB, fiind, de asemenea, implicat în mai multe granturi de cercetare.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.