Banca Mondiala propune infiintarea unor credite speciale pentru stundeti

Scris de 

Un proiect al Băncii Mondiale propune înfiinţarea unui sistem de credite pentru studenţii care nu pot să-şi plătească studiile universitare. Documentul a fost postat pe site-ul Ministerului Educaţiei şi e în dezbatere publică.

Acesta prevede şi trecerea de la sistemul locurilor bugetate pentru studenţii cu note bune la cel al burselor sociale acordate tinerilor din familii sărace.

 

În strategia propusă de Banca Mondială scrie că se va evita cuvântul “credit” şi se va folosi mai degrabă cuvântul “contract” pentru sistemul dedicat studenţilor. Deşi Ministerul Educaţiei are în structură o Agenţie de Credite şi Burse de Studii, aceasta nu a acordat niciodată împrumuri studenţilor.

 

Pe de altă parte, în România, doar 22% dintre persoanele între 30-34 de ani au studii superioare. În urmatorii cinci ani suntem obligaţi să ajungem la un procent de 27%.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.