Ce faci daca ai varsat lichid pe laptop?

Scris de 

Una dintre cele mai mari temeri ai celor care lucrează pe laptop este să verse cafea/suc/ceai sau orice alt lichid pe el. Chiar dacă avem grijă și atenție sporită atunci câd bem ceva stând lângă laptop, se poate întâmpla orice. Tocmai pentru asta, îți oferim câteva sfaturi pe care să le urmezi în aceste cazuri:

Închide laptopul și scoate-l din priză

Este primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când ai vărsat lichid pe laptop. După ce ai scos cablul de alimentare din priză, scoate și bateria laptopului. Următorul pas este vital pentru laptop: așează-l pe o parte, pe partea cu unitatea optică, cu capacul deschis, și lasă-l să se scurgă pe un prosop de hărtie sau o cârpă uscată. Până nu se usucă complet, laptopul nu trebuie repornit.

 

Lasă laptopul să se usuce 24-48 ore

Laptopul trebuie lăsat în poziția descrisă mai sus să se usuce pentru 24-48 de ore. După această perioadă poți încerca să pornești laptopul, însă este posibil ca rezidurile lăsate să afecteze funcționalitatea acestuia. Chiar dacă pare că laptopul este funcțional, ar fi indicat să îl duci la un service de calculatoare pentru ca rezidurile să fie curățate profesional.

 

Prezintă-te la un service de calculatoare

După cum am spus mai sus, laptopul poate fi funcțional, însă poate prezenta reziduri sau mici probleme la componente, în funcție de cât lichid ai vărsat pe el. De asta este important să îl duci la un service și să prezinți toate informațiile referitoare la incident.

 

Cu cât te prezinți mai repede la un service specializat, cu atât ai șanse mai mari ca să îți recuperezi în totalitate laptopul și datele pe care le ai pe el. Încearcă să nu îți pornești laptopul în primele două zile sau să îl deschizi tu ca să îl cureți. Oricum, cea mai bună metodă ca să îți protejezi laptopul este să ai grijă de el și să iei unele măsuri de protecție atunci când mănânci sau bei în timp ce butonezi laptopul. 

 

Sursa foto : img.cas.sk

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook