Cateva sfaturi pentru conducerea preventiva in oras

Scris de 

Oamenii se grăbesc mai tot timpul, dar mai ales atunci când sunt la volan și trebuie să ajungă la locul de muncă. Dacă majoritatea dintre noi am respecta regulamentul rutier și am conduce preventiv, am putea evita mult mai ușor anumite accidente.

 

Recomandăm să respecți limita legală de viteză, chiar dacă drumul este liber și să te asiguri mereu atunci când vrei să faci o schimbare de bandă sau vrei să intri pe o stradă lăturalnică. Măsurile de siguranță la volan cresc mai ales în momentele în care nu conduci mașina ta personală, ci mașina firmei sau o mașină închiriată.

1. Respectă regulamentul și legislația rutieră, astfel poți evita amenzile și accidentele. Este mult mai ușor să oprești în orice moment dacă ai o viteză mai mică, decât dacă ai circula peste viteza legală.

 

2. Fii atent la trecerile de pietoni. Orașele dispun de numeroase treceri de pietoni, pentru a facilita pietonilor traversarea străzilor. Chiar dacă majoritatea sunt semaforizate, cea mai mare atenție trebuie să o dai celor nesemaforizate.

 

3. Fii atent la mașinile din lateral. Atunci când vrei să schimbi banda sau să intri pe o străduță, fii atent mereu la mașinile care circulă lângă tine și semnalizează corespunzător pentru a evita tamponările.

 

4. Nu uita să te asiguri permanent de lucrurile din jurul tău. Uită-te în oglinzile retrovizoare pentru a observa comportamentul și intențiile șoferilor din jurul tău, pentru că niciodată nu ști când o să facă o manevră bruscă.

 

5. Evită frânele bruști. Având în vedere că circuli în interiorul unei localități, mașinile stau destul de aproape, astfel că o frână bruscă ar duce la o tamponare mai ușoară sau serioasă cu mașina din spatele tău.

 

6. Evită să circuli paralel cu o altă mașină. Chiar dacă pare greu de realizat, încearcă să aviți să fii chiar paralel cu mașina de lângă tine, pentru că există posibilitatea să apară un obstacol pe drum și celălalt șofer va trebui să îl evite. Dacă tu circuli paralel cu el, dintr-o manevră de genul, este posibil să provocați un accident.

 

Dacă ești atent în trafic și conduci preventiv, vei vedea că este mult mai ușor să te descurci într-un oraș, chiar dacă este unul necunoscut pentru tine. 

 

Sursa foto : flickr.com

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.