Olanda asteapta studenti romani anul acesta

Scris de 

Elevii şi studenţii români care îşi doresc să devină studenţi internaţionali în Olanda, una dintre ţările cu cel mai performant sistem de învăţământ universitar, au acum la dispoziţie un site dedicat de unde pot afla toate informaţiile necesare. HollandEducation.ro este un proiect al Grupului EDUCATIVA, în parteneriat cu Holland Education Consortium. Platforma îşi propune să răspundă interesului tot mai crescut al tinerilor români pentru continuarea studiior în Olanda.

Olanda este una dintre ţările cele mai căutate atunci când vine vorba de studii internaţionale. În ultimii ani, această opţiune se află tot mai sus în preferinţele tinerilor români: 31% din cei peste 10.000 de vizitatori de la ediţia de primăvară a RIUF 2015 şi-au exprimat interesul pentru această ţară, un procent asemănător cu cele pentru ţări precum Danemarca (34%) sau Germania (33%).

 

Ce îşi propune site-ul HollandEducation.ro?

În acest context, site-ul HollandEducation.ro îşi doreşte să vină în ajutorul celor care îşi doresc să afle mai multe despre oportunităţile oferite de universităţile din Olanda. Punctul principal al platformei este reprezentat de  secţiunea „Discută cu un student”, unde vizitatorii site-ului pot pune întrebări studenţilor români de la universităţi precum Wageningen University (locul 77 mondial, Times Higher Education), University of Groningen sau HAN University of Applied Sciences. Astfel, tinerii interesaţi pot afla direct de la studenţii români ce înseamnă experienţa de student internaţional în Olanda.

 

Mai mult, platforma conţine informaţii specifice despre universităţi şi despre programele de studiu, testimoniale de la studenţii români, dar şi o broşură dedicată studiilor în Olanda, pentru a oferi o perspectivă completă asupra învăţământului olandez.

 

Anca Ilinca Tănase, studentă la Radboud University, Nijmegen, ne spune „Curajul de a pleca din ţara ta la studii în străinătate are în spate componente esenţiale care contribuie la această decizie: susţinerea celor dragi, ajutorul oferit de profesionişti pentru a aplica la programul de studii dorit şi determinarea cu care porneşti în scopul obţinerii unei schimbări în bine. Olanda este ţara în care te poţi dezvolta ca om din toate punctele de vedere: minte, trup şi suflet. Aici eşti încurajat să îţi spui părerea, care este ascultată şi respectată.”

Adelaida Baicu, studentă la Stenden University of Applied Sciences, afirmă „Cel mai mult îmi place faptul că organizarea este extrem de bună aici, oamenii sunt punctuali, pregătiţi mereu cu ceea ce au nevoie, ştiu exact ce este de făcut, prin urmare sunt eficienţi şi calmi. Olandezii mi se par politicoşi, deschişi la minte şi zâmbitori. Se pune foarte mare accent pe munca în echipa şi de cele mai multe ori avem proiecte de grup. De asemenea, îmi place că eşti mereu încurajat să participi şi să pui întrebări, iar profesorii vor să explice, nu doar să predea.”

 

Studiile în Olanda prezintă numeroase avantaje: prestigiul universităţilor este recunoscut la nivel mondial, cu 11 din cele 18 universităţi de cercetare în top 200 (conform Times Higher Education 2015). Un alt punct forte îl reprezintă diversitatea programelor cu predare în limba engleză, Olanda fiind pe primul loc în Europa continentală. Mai mult decât atât, taxele de şcolarizare sunt accesibile (taxa este de 1.951 euro atât la nivel de licenţă, cât şi de master) şi pot fi acoperite printr-un împrumut de la guvernul olandez.

 

Termenele de trimitere a aplicaţiilor pentru a studia în Olanda sunt în lunile aprilie şi mai, aşa că acum este cel mai bun moment pentru a afla mai multe despre ce presupune studiul în Olanda şi de ce această opţiune este una dintre cele mai bune alegeri. Mai multe informaţii pe site-ul HollandEducation.ro.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.