Imprimă această pagină

Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete asteapta sa fie castigat de studentii UTCN

Scris de 

Mai mulți studenți ai UTCN, organizați în echipe, se luptă să ajungă la Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete care are loc anual în Ungaria, la Budapesta. Și speră să îl și căștige. Asta dacă podul din paste pe care l-au făcut rezistă la o greutate mai mare decât celelalte.

Pentru a face construcțiile și-au rupt din timpul liber, au lăsat distracțiile de weekend, și s-au pus pe muncă. Robert, care face parte din una dintre cele patru echipe, spune că alături de alți patru colegi, a muncit la pod o săptămână. “Pentru arce am folosit penne, iar pentru tiranți am folosit spaghetti lunghi. Acestea au 50 de centimetri lungime și sunt foarte, foarte greu de găsit la noi”, explică Robert, student în anul 3 la Facultatea de Construcții a UTCN.

 

“Rețeta” podului echipei din care face parte Robert e 2,5 kilograme de penne pentru arc și 1,5 kilograme de spaghete pentru tiranți, la care se adaugă multă muncă și lipici. Rezultatul este un pod cu o deschidere de 1 metru, o înălțime de o jumătate de metru și o lățime la exterior de 10 centimetri. Munca este minuțioasă și nu doar pentru faptul că pastele trebuie alese cu grijă, iar cele lungi trebuie neapărat să fie drepte. Robert speră, însă, că podul din paste va rezista la o greutate de peste 350 de kilograme.

 

Bogdan, un concurent dintr-o altă echipă, spune că nu este foarte greu să construiești asftel de poduri dacă ai răbdare. “Le facem în timpul liber, în weekenduri. Am muncit și 10 ore pe zi la pod”, spune Bogdan. El a numărat la un moment dat pastele folosite, dar le-a pierdut șirul. Oricum spune că echipa lui a folosit în jur de 300 de spaghete și 150 de penne care formează arcul mare al podului. Toate pe alese și verificate bucată cu bucată. "Rebuturile" au ajuns totuși în farfurie. “Sperăm ca podul nostru să susțină o greutate de 300 de kilograme. Eu aș fi foarte fericit”, a spus Bogdan.

 

Două dintre cele patru poduri construite de studenţii clujeni, care se vor dovedi a fi cele mai rezistente, vor participa la competiția de la Budapesta.

 

Sursa: citynews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.