Imprimă această pagină

Studentii de la FSPAC au realizat o harta electorala disponibila online

Scris de 

O hartă electorală, accesibilă pe internet şi pe smartphone, care cuprinde informaţii despre toţi parlamentarii români şi modalitatea de contactare a acestora de către alegători, a fost realizată, în premieră, de o echipă de studenţi de la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

"Proiectul hărţii electorale cu parlamentarii români a fost iniţiat, în premieră, şi construit de RomaniaOne Student Club, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj. Este accesibilă pe internet şi pe smartphone. Harta arată dacă senatorii sau deputaţii locuiesc în colegiile pe care le reprezintă, câte voturi au obţinut şi prezintă adresele cabinetelor parlamentare, orele de audienţe, telefoanele şi adresele de email ale aleşilor. De asemenea, fiecare parlamentar este prezentat cu poză, pentru a putea fi recunoscut de toată lumea. Informaţiile sunt obţinute în întregime din date publice", a declarat Paul Fărcaş, coordonatorul proiectului, către Mediafax.

 

Potrivit acestuia, harta va putea ajuta la construirea unei relaţii mai puternice între cetăţenii României şi reprezentanţii lor în Parlament, în condiţiile în care, cu două click-uri, poate fi localizat un senator sau un deputat.

 

"La realizarea hărţii şi colectarea bazei de date au lucrat cinci studenţi o perioadă de peste cinci luni. Am avut surpriza să întâlnim cazuri de parlamentari la care nu am găsit informaţii de bază, cum ar fi adresa cabinetului sau numere de telefon la care să poată fi contactaţi", a mai spus Paul Fărcaş.

 

Harta electorală a parlamentarilor români poate fi accesată la adresa https://romaniaone.org/harta_electorala/senatori

 

Sursa: mediafax.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.