Internetul - in pericol de a ajunge la capacitatea sa maxima

Scris de 

Internetul este in pericol sa ajunga la capacitatea sa maxima, astfel ca ar putea fi nevoie de niste solutii iesite din comun. Mai multi cercetatori s-au adunat la Londra, saptamana trecuta, pentru a discuta despre viitorul fibrelor optice, arata Engadget.

Un reprezentant Alcatel-Lucent a avertizat ca volumul maxim de transfer de date, de aproape 100 de terabiti pe secunda, va fi depasit peste 5 ani. Este o veste proasta, deoarece tehnologiile care consuma mult trafic (videoclipuri la calitatea 8K, de exemplu) devin tot mai populare. Solutia clasica ar fi sa adaugam mai multe cabluri, insa acest lucru nu e intotdeauna practic. In consecinta, cercetatorii au discutat in capitala Marii Britanii si despre alte posibilitati, mai mult sau mai putin conventionale.

 

O tehnica ar putea fi cresterea capacitatii fibrelor optice. Polina Bayvel de la University College London a prezentat ideea sa, care consta in analizarea interferentelor care au loc in fibra in momentul in care e traversata de lumina. Ulterior, calculele legate de modul in care fasciculul a fost denaturat pot ajuta la reconstructia digitala a semnalului, la celalalt capat, arata New Scientist.

 

De asemenea, o alta metoda ar fi implementarea unui miez multiplu, care ar oferi o capacitate mai mare, fara a modifica dimensiunile fibrei optice. Ramane de vazut daca oamenii de stiinta vor reusi sa aplice una dintre aceste metode cu succes si in timp util.

 

Sursa: ziare.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.