Ce cauzeaza durerile de cap

Scris de 

 

Cu toții avem zile în care ne simțim incinvibili. Ne simțim puternici și știm că nimic nu ne va sta în cale pentru a ajunge unde ne dorim. Strălucim de fericire și simțim că norocul e de partea noastră.

 

 

Până la un moment dat când toată buna dispoziție dispare și întreaga ființă ne e cuprinsă de o durere insuportabilă de cap. Îți fură toată concentrarea și abilitatea de face ceva pe parcursul întregii zile.

 

Pentru a înțelege cauzele durerilor de cap, trebuie în primul rând să înțelegem ce sunt durerile de cap. Când chimicalele din corpul nostru ajung în dezechilibru, nervii noștri devin din ce în ce mai sensibili. Însă durerile de cap și migrenele au o cauza. Iată câteva dintre acestea:

 

1. Deshidratare

 

Apa reprezintă până la 60-70% din corpul nostru. Aşa că atunci când nu bem destulă apă, ne simţim deshidrataţi. Lipsa apei duce la o circulaţie slabă a sângelui către creier şi din cauza aceasta iau naştere durerile de cap. Este recomandat consumarea a minim 2 litri de apă pe zi. Pentru a fi mai uşor să bei cantitatea necesară de apă, poti folosi puţină lămâie sau grapefruit pentru a adăuga un pic de aromă.

 

2. Prea multă cafea

 

Cafeaua sau orice altă băutură care conţine cofeină te pot ţine treaz până târziu, dar dacă sunt prea mult consumate, acestea pot face mai mult rău decât bine. Chiar dacă o cantitate mică de cafea poate elimina durerea de cap, consumul excesiv poate da naștere la noi migrene. Recomandat este consumarea a 50-100 de miligrame de cafea pe zi pentru a menține echilibrul. 

 

3. Prea mult alcool 

 

La fel ca și cafeina, cantități mici de alcool nu reprezintă o problemă foarte mare, dar vei fi predispus la dureri mari de cap în momentul în care consumuld e alcool crește. E foarte greu să menționezi care este cantitatea potrivită de alcool pe care o poate bea un om, pentru că depinde de factori ca greutate și cât de multă mâncare este în stomacul tău pentru a absoarbe alcoolul. 

 

4. Stresul 

 

Durerile de cap nu vin doar din cauza stresului, ci și din cauza celorlalți factori care îl însoțesc: lipsa de somn și alimentația dezorganizată. Când ești stresat, nopțile ți se par extrem de lungi, iar mâncarea nu mai reprezintă o prioritate. Studiile afirmă că este nevoie de 30-40 de minute de exerciții fizice, de trei sau patru ori pe săptămână, pentru a relaxa mușchii și mintea, cu scopul de te destresa. 

 

5. Ochelari greșiți

 

O pereche greșită de ochelari sau lentile poate cauza probleme mai mari decât cele inițiale. O prescripție greșită provoacă un mare stres asupra mușchilor, care duc la nașterea durerilor de cap. Dacă disonfortul ochilor devine din ce în ce mai mare, iar durerile de cap se întețesc, este timpul să faci o programare la un alt doctor oftalmolog. 

 

6. Infecție a sinusurilor

 

Chiar dacă presiunea sinusurilor nu este un factor direct care duce la provocarea durerilor de cap, aceasta poate avea efect negativ asupra persoanelor predispuse la migrene. Dacă ai o durere de cap din cauza unei răceli, trebuie să afli dacă aceasta este virală sau este o bacterie, deoarece cele două sunt tratate diferit. In cazul unei infecții a sinusurilor, contactează imediat un doctor. 

 

 

Sursa foto: pinterest.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook