Tipuri de gene false si aplicarea acestora

Scris de 

90% dintre femei folosesc mascara în fiecare zi, pentru a-și alungi, curba și colora genele. Însă atunci când vrei un machiaj cu adevărat spectaculos, de obicei ești sfătuită să apelezi la gene false, pentru că acestea transformă un machiaj frumos în unul superb. Însă atunci când te gândești la gene false trebuie să știi să faci diferența între tipurile de gene de pe piață, modul lor de aplicare și ocaziile în care acestea se folosesc. Totodată trebuie să știi și detalii despre durata lor de viață sau cum să le întreții.

Gene false de tip bandă

Genele false de tip bandă sunt acelea care se aplică dintr-o singură mișcare pe pleoapă, deasupra genelor tale naturale, însă cât mai aproape de rădăcina acestora. Aceste gene pot fi naturale sau sintetice, cu bandă vizibilă sau transparentă și se găsesc pe piață în foarte multe stiluri, variind de la cele mai naturale, care oferă doar puțin volum, definire sau alungire, și până la cele dramatice, care schimbă dramatic aspectul ochilor, sau de fantezie, care pot fi făcute din pene, hârtie sau fibre sintetice, pot fi ornate cu sclipici sau multicolore.

Există și gene bandă pentru pleoapa de jos. Tipul acesta de gene se aplică folosind un lipici, care poate conține latex. Genele nu trebuie acoperite cu mascara după aplicare, deși acest lucru poate fi făcut. În schimb, banda acestor gene trebuie mascată, de cele mai multe ori cu tuș negru. Acest tip de gene pot fi purtate în mod repetat. Atunci când sunt îngrijite și curățate după fiecare utilizare, genele bandă pot rezista între 4 și 8 purtări. Totuși, aceste gene trebuie îndepărtate odată cu machiajul din acea zi, ele nu pot fi ținute pentru mai multe zile la rând, pentru că pot prezenta riscuri de infecție, datorită acumulării de bacterii. Ca să le îndepărtezi, tot ce trebuie să faci e să îmbibi o dischetă cu puțin demachiant și să pui discheta peste ochi pentru cam un minut. Apoi, încet dezlipește-le, începând cu colțurile.

Gene false de tip smoc

Acest tip de gene este foarte ușor de recunoscut pentru faptul că sunt grămăjoare (smocuri) de 4-5 fire de gene, legate la un loc sub formă de V. Acestea sunt folosite de obicei pentru a crea un efect de volum genelor naturale, dar și pentru a oferi lungime. Tipul de lipici folosit pentru aceste gene permite ca smocurile să reziste până la o săptămână sau două pe pleoape. Aceste gene se aplică între genele tale naturale, pentru a crea volumul și alungirea pe care ți le dorești.

Genele false de tip smoc sunt mai greu de observat decât cele de tip bandă, pentru că acestea par mai naturale. Totodată, smocurile de gene vin în diferite lungimi, însă nu este necesar ca acestea să fie mai dramatice, scopul lor fiind să se îmbine cu genele naturale. Aceste gene pot fi îndepărtate cu ușurință acasă, sau lăsate să se dezlipească natural. În cazul în care este folosit un adeziv mai puternic, acestea trebuie îndepărtate cu un dizolvant special, la salon.

Gene false fir cu fir

Genele false fir cu fir, sau extensiile de gene, sunt gene sintetice sau din blană de nurcă și samur, fiind singurele care trebuie aplicate de un profesionist certificat (care a făcut un curs, unde să învețe tehnica). Aceste gene au cea mai lungă durată de viață odată aplicate pentru că ele nu sunt atașate de piele, ci de firul tău natural de păr. Mai exact, genele individuale sunt lipite cu un adeziv special, de fiecare geană a ta, permițându-le să fie purtate până la 6 săptămâni.

Acestea mai sunt numite și gene semi permanente datorită faptului că ele pică odată cu ciclul natural de regenerare al genelor tale (genele tale naturale se regenerează de la sine o dată la aproximativ 40 de zile). Aceste gene pot fi îndepărtate și de către un profesionist, care va aplica un dizolvant pentru lipiciul folosit.

Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.