Suntem pe ultimul loc in UE la bugetul alocat educatiei

Scris de 

România este pe ultimul loc în UE în ce priveşte bugetul alocat pentru educaţie, afirmă reprezentantul Comisiei Europene la Bucureşti, care precizează că se observă o tendinţă de scădere a sumei.

 

Angela Filote mai spune că speră ca în bugetul pe 2016 să fie mai mulţi bani pentru educaţie şi aceştia să fie folosiţi judicios. Reprezentantul Comisiei Europene la Bucureşti vorbeşte şi despre impactul educaţiei nu doar asupra economiei, ci şi asupra populaţiei ca întreg.

 

„O populaţie care beneficiază de un nivel corespunzător de educaţie este mai puţin supusă riscului marginalizării şi excluderii sociale. În România sunt mulţi copii care nu au cărţi. Şi pentru că nu au cărţi nu au nici carte. Pentru că nu au carte nu au nici parte. Este un fenomen pe care îl vedem foarte frecvent în mediul rural, în comunităţile dezavantajate, în comunităţile de romi şi îmi doresc foarte mult ca toţi copiii care merg la şcoală să aibă cărţi. Pentru un stat european mi se pare un prim pas obligatoriu. Şi de acolo se poate construi”, a spus Angela Filote.

 

A fost lansat Monitorul Educaţiei şi Formării 2015, un document publicat recent de Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură a Comieie Europene. Rata abandonului şcolar timpuriu este în creştere în ţara noastră faţă de anul 2013. România are a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu în Uniunea Europeană, departe de obiectivul naţional de 11%, prevăzut de Strategia „Europa 2020”.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.