Ca student, este bine sa economisesti pentru sarbatorile de iarna

Scris de 

Chiar dacă este considerată luna cadourilor și poate cea mai frumoasă perioadă din iarnă, decembrie reprezintă pentru mulți dintre noi o lună destul de costisitoare, cu atât mai mult pentru studenții al căror venit se poate calcula numai din bursa de la facultate, asta în cazul în care ea există. De aceea e bine să fim pregătiți din timp. Așa că pe lângă zilele onomastice, sau Revelionul, unde fie că vrem fie că nu, trebuie să avem măcar un mic buget, este bine să ne gândim și la perioada Crăciunului.

În cazul în care mergi numai la părinți acasă, este de bun simț să nu te duci cu mâna goală, iar în ultima perioadă au apărut tot felul de combinații de cadouri de Craciun, destul de frumoase ca design și avantajoase în același timp la preț. Este vorba despre acele coșuri cu cadouri de Crăciun, care se fac special pentru această perioadă, putând fi comandate destul de simplu și în mediul online. Pe internet există o sumedenie de astfel de site-uri, altele mai bune, altele mai puțin bune, important este să știi să cauți.

 

De ce este important să facem o economie?

Studenții nu au bani, sau majoritatea dintre ei nu dispun de o suma suficient de mare, pentru a face față întregii luni decembrie, plus câteva zile din ianuarie. Iar dacă mai punem în calcul și eventualele zile onomastice, este posibil să realizăm că nu avem cum să facem față. De aceea este bine ca măcar un procent minim din banii primiți de la părinți sau din bursa de la facultate să-l păstrăm pentru perioada sărbatorilor de iarnă. Nu este foarte greu și în acest fel nu o sa resimțim foarte tare cheltuielile alocate pentru cadourile din luna decembrie.

 

Foarte mulți studenți se gândesc din timp la o astfel de economie, iar cu banii pe care îi câștigă în timpul vacanței de vara, ajung să-i păstreze special pentru a-și face o vacantă de Revelion, sau pentru a putea face câteva cadouri atunci când se duc in vizită de Crăciun. Nu este tocmai simplu, însă studenția este o perioadă și de sacrificiu, chiar daca este considerată cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre.

 

 

Sursa foto: printsome.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.