Problema plagiatului a luat proportii in Marea Britanie

Scris de 

Universităţile din Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie a plagiatelor, după ce o anchetă a The Times a arătat că aproape 50.000 de studenţi au fost prinşi trişând doar în ultimii trei ani. Publicaţia a mai relevat că şansele ca studenţii veniţi din afara Uniunii Europene să trişeze sunt de peste patru ori mai mari decât în rândul britanicilor sau a studenţilor veniţi din interiorul blocului comunitar.

 

Din cele 129 de universităţi în care s-a făcut investigaţia, cele mai multe astfel de cazuri – 1.947 – au fost identificate în Universitatea din Kent. Pe poziţia a doua s-a situat Universitatea Westminster cu 1.933 de cazuri, urmată de Universitatea East London cu 1.828 de cazuri.

 

Într-un răspuns acordat pentru The Independent, Universitatea din Kent a transmis că are sisteme puternice pentru a-i detecta pe cei care încearcă să trişeze şi a subliniat că nu tolerează astfel de atitudini. În 35% dintre cazurile identificate sunt implicaţi studenţi proveniţi din afara Uniunii Europene, deşi aceştia reprezintă doar 12% din numărul total de tineri care studiază la universităţile britanice.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.