Imprimă această pagină

Noi reguli privind scolile doctorale

Scris de 

Ministerul Educaţiei va pune, joi, în dezbatere publică, Ordonanţa de Urgenţă şi Hotărârea de Guvern prin care se va modifica modalitatea prin care se acordă şi se retrag titlurile de doctor. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj pentru Agenţia MEDIAFAX.

 

Practic, se va stabili exact care va fi responsabilitatea universităţilor în procedura analizei unei teze de doctorat şi a acordării sau retragerii titlurilor de doctor. Mai mult, o şcoală doctorală care se va abate de la etica universitară riscă să fie închisă, a atras atenţia ministrul Educaţiei.

 

În cazul în care există suspiciuni de plagiat şi comisiile de etică din cadrul universităţilor nu se autosesizează, Curaj spune că legea spune că pot fi făcute sesizări argumentate de către oricine, nu anonime. Nu în ultimul rând, Curaj a declarat că în curând va începe şi o discuţie în legătură cu evaluarea universităţilor.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.