Cum ne imbunatatim memoria cu pana la 75%?

Scris de 

Dragi studenti, dacă ieri vă spuneam care sunt modalitățile prin care vă dați seama că deveniți adulți, astăzi vă spunem ingredientul minune care vă ajută să vă îmbunătățiți memoria. Micile pierderi de memorie, cum ar fi momentul în care uiți de o programare sau de ziua unui prieten, pot apărea oricui și sunt destul de supărătoare. Un nou studiu vine cu vești bune însă, conform oamenilor de știință au descoperit faptul că mirosul de rozmarin poate îmbunătăți memoria cu până la 75%.

De mult timp, rozmarinul este asociat cu memoria şi fidelitatea, În Egiptul Antic, această plantă era folosită la nunţi şi înmormântări. Chiar şi Shakespeare îi cunoştea proprietăţile care ajută la îmbunătăţirea memoriei. În faimoasa lui opera „Hamlet”, Ophelia spune: „Uite flori de rozmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi”.

 

Acum, cele mai noi cercetări indică faptul că uleiul esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini.

 

De asemenea, studiul a scos în evidenţi şi faptul că această îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă cred că îmbunătăţirile ar putea fi provocate de o influenţă chimică.

 

Studii anterioare au sugerat şi că unii compuşi din rozmarin stopează producţia unor enzime ce blochează funcţionarea normală a creierului, lucru care ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne memoria pe termen lung.

 

În noul studiu, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective care implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente ce urmează a avea loc în viitor şi de a ţine minte să realizăm anumite sarcini în anumite momente prestabilite. Acest tip de memorie este critică pentru funcţionarea de zi cu zi.

 

Sursa: stiridelcuj.ro

Sursa foto:psychology.about.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.