Sfaturi pentru calatoria inapoi in Romania

Scris de 

În perioada concediilor mulți români aleg să meargă în vacanță pe meleaguri străine. Totodată, un număr la fel de mare de români, care sunt stabiliți în străinătate, aleg să își petreacă zilele libere în România, alături de familia lor. Este foarte probabil ca și tu să aștepți pe cineva care să se întoarcă dintr-o țară precum Spania. Sau poate ești în situația în care chiar tu te întorci în țară pentru a-ți petrece concediul.

Există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când ești în ipostaza asta. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Aeroportul pe care aterizezi

În funcție de bugetul pe care îl ai și de zona în care trebuie să ajungi, s-ar putea să poți opta pentru unul din aeroporturile care operează zboruri în apropiere de destinația ta. Spre exemplu, poți ateriza pe aeroportul din Cluj sau pe cel din Târgu Mureș, dacă destinația ta e în Transilvania. Ca să îl alegi pe cel mai bun pentru tine, ține cont de bugetul pe care îl ai (biletul poate fi mai ieftin către un aeroport și mai scump către altul), de ora la care vrei să ajungi și de disponibilitatea mijloacelor de transport pentru a ajunge la destinația ta finală.

Schimbatul valutei

În orice aeroport există o casă de schimb valutar pentru ca oamenii să poată schimba monede străine în Lei, însă îți sugerez să nu schimbi bani în aeroport decât dacă e absolut necesar. Asta pentru că acolo sunt practicate tarife mai mare decât în alte zone din oraș. Așa că, păstrează valuta până ajungi la o bancă sau o casă de schimb valutar care nu are comisioane și care îți poate oferi un preț mai bun. 

Transportul de la aeroport

Ține cont și de mijlocul de transport cu care te vei deplasa de la aeroport către destinația ta finală. Dacă vei opta pentru un autobuz, ține cont de ora la care acesta pleacă atunci când îți faci planurile. Dacă plănuiești să conduci, alege cu grijă firma de rent a car Cluj cu care vei semna. Citește contractul înainte de a semna și asigură-te că nu îți sunt adăugate taxe și servicii de care nu ai nevoie. Iar dacă ai nevoie de cazare în Cluj pentru o noapte (sau mai multe), fă o rezervare din timp, ca să nu pierzi vremea căutând o cameră liberă la unitățile de cazare din oraș.

Sursa foto: © Denis Raev | Dreamstime.com

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.