Departamentul de Jurnalism de la FSPAC va organiza al XV-lea Simpozion National de Jurnalism

Scris de 

Departamentul de Jurnalistm din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB organizează în perioada 14 – 15 octombrie 2016, al XV-lea Simpozion Național de Jurnalism, cu tema Independența media și libertatea de exprimare. Conferinţa inaugurală va fi susţinută de domnul Sever Voinescu, redactor-şef al revistei Dilema Veche.

 

Până la data de 1 octombrie 2016, participanţii vor trimite, pe adresa doamnei Claudia Chiorean (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), titlul intervenţiei şi un scurt rezumat al comunicării, urmând ca în 12 octombrie, să fie comunicate rezultatele selecției. Participanţii admişi vor putea trimite şi titlurile a două cărţi proprii, pe care doresc să le lanseze la Cluj-Napoca (indicând titlul, editura, localitatea, anul etc.), cu ocazia simpozionului.

 

Comunicările susţinute nu trebuie să fie obligatoriu şi exclusiv texte ştiinţifice. Pot fi şi eseuri, care să valorifice experienţa avută în presă, cu invocarea unui număr cât mai mare de exemple concrete, studii de caz etc. Evenimentul este unul cu participare internațională și își propune să abordeze stadiul actual al jurnalismului, supus tot mai mult unor factori care duc la degradarea actului jurnalistic. Ca şi în anii anteriori, participanţii vor avea la simpozion forma definitivă a comunicării, pentru a intra în volumul prevăzut să apară la cunoscuta Editură Tritonic din Bucureşti, încă în cursul acestui an.

 

Simpozioanele organizate până în prezent la Departamentul de Jurnalism au fost următoarele: Curente și tendințe în jurnalismul contemporan (2002); Schimbări în Europa, schimbări în mass-media (2003); Jurnalismul cultural de actualitate (2004); Presa scrisă românească – trecut, prezent și perspective (2005); Stil și limbaj în mass-media din România (2006); Forme ale manipulării opiniei publice (2007), Limba de lemn în presă, ieri și azi (2008); Jurnalismul românesc din exil și diaspora (2009); Documentarea în jurnalism (2010); Obiectivitatea în jurnalismul românesc (2011); Cenzura în presa din România (2012); Convergențe în mass-media (conferință internațională, 2013); Jurnalismul tradiţional şi New Media (2014); Fotojurnalism şi imagine (2015).

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook