Romania se afla din nou in topul mondial a inovatiei in constructii

Scris de 

După proiectul PRISPA (2012, Madrid) şi proiectul EFdeN (2014, Versailles), România s-a calificat cu un nou proiect în competiţia internaţională Solar Decathlon. EFdeN-Team Bucharest 2018, o echipă multidisciplinară de studenţi, va reprezenta România la Solar Decathlon Middle East 2018, în Dubai. Cei interesaţi să facă parte din proiect pot aplica până la 20 octombrie 2016, 18.00.

 

După participarea din 2012 la Madrid cu proiectul PRISPA şi cea din 2014 la Versailles cu proiectulEFdeN, România reuşeşte calificarea la ediţia din 2018 a Solar Decathlon, cea mai prestigioasă competiţie internaţională pentru locuinţe sustenabile. Concursul va avea loc în Dubai unde echipa de studenţi români va concura alături de 22 echipe din 16 ţări, de pe 4 continente.

 

Echipele calificate în finala competiţiei au fost anunţate oficial în cadrul World Green Economy Summit (WGES), care a avut loc pe 5-6 Octombrie 2016, la Dubai International Convention and Exhibition Centre. Fiecare propunere înscrisă în competiţie a avut de acoperit 4 dimensiuni: concept; plan de management; strategie de finanţare şi integrarea în curicula universitară.

 

În 2018 vom reprezenta România în Orientul Mijlociu, în Dubai, un oraş care se dezvoltă cu o foarte mare viteză spre un viitor cu cele mai noi şi mai sustenabile tehnologii. Casa pe care o vom dezvolta va fi proiectată şi construită iniţial în România, apoi o vom transporta pe uscat şi pe mare în Dubai şi acolo o vom reasambla în doar 10 zile. Aceasta este doar una dintre provocările competiţiei.”, a declarat Daniel Butucel, coordonator Team Bucharest 2018.

 

În urmă cu doi ani, echipa EFdeN a proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile şi la final reasamblat o locuinţă solară, confortabilă şi sigură, inteligentă şi sustenabilă, eficientă energetic, care îşi produce singură energia. Pe scurt – o locuinţă a viitorului, aflată în prezent în incinta Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor, în Bucureşti. Locuinţa, devenită primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort, este deschisă publicului larg şi a fost vizitată deja de câteva mii de persoane. Proiectul EFdeN este rezultatul colaborării a peste 350 studenţi, 130 companii şi universităţi.

 

În competiţia Solar Decathlon participă echipe din toată lumea, care trebuie să proiecteze şi să construiască locuinţe solare 100% electrice. Competiţia are scopul de a ridica nivelul de conştientizare al studenţilor şi universităţilor participante asupra importanţei folosirii tehnologiilor bazate pe energii din surse regenerabile. În acelaşi timp, Solar Decathlon se adresează companiilor, încurajându-le să îşi promoveze şi să pună în aplicare materialele şi sistemele verzi, care reduc impactul construcţiei asupra mediului, educând în acelaşi timp şi publicul larg asupra consumului responsabil de resurse.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook