Dupa ce criterii ar trebui sa ne ghidam cand alegem un fier de calcat?

Scris de 

În ziua de azi, fierul de calcat a devenit o necesitate absolută în orice gospodărie. Problema apare în momentul în care te întrebi ce fel de fier de calcat să cumperi? Ai vrea să alegi un fier de calcat bun, dar poate și accesibil ca preț. Magazinele de specialitate oferă acum o gamă variată de modele, pentru toate buzunarele și care satisfac toate pretențiile.

Încercând să fac un top al lor, am realizat că nu exista cel mai bun fier de călcat, ci doar modele cu plusuri sau minusuri. După ce criterii ar trebui să ne ghidăm când alegem un fier de călcat bun?

Putere

Puterea fierului de călcat variază între 1600 și 2800 w. Aceasta arată cât de repede se poate încălzi fierul de călcat respectiv; cu cât este mai mare puterea, cu atât se încălzește mai repede fierul de călcat. Recomandarea mea este să alegi un fier de călcare cu o putere cât mai mare, dar raportat și la prețul lui.

Materialul

Talpa fierului de călcat poate fi îmbracată în diferite materiale care asigură o protecție și o alunecare mai ușoară pe materialul pe care doriți sa-l calcați, de exemplu: teflon, ceramică, crom, oțel etc. Cea mai bună alegere este ceramica deoarece nu se zgârie ușor, dar și teflonul are avantajele sale, iar principalul atu este alunecarea ușoară pe țesătură.

Aburul

Un fir de călcat puternic asigură 60-80 gr/min., iar cele uzuale ajung la 30-50 gr./min. Aburul sau jetul de abur este foarte important atunci când vrei să calci o haină foarte șifonată sau materiale foarte groase. Jetul de ajur este mai puternic sau mai slab, în funcție de model. Dar majoritatea fiarelor de călcat au funcție de “extra” jet de abur.

Greutatea

În funcție de preferințele fiecăruia, puteți alege unul mai ușor, care va necesita o forța de apăsare mai mare, sau unul mai greu care necesită o forță de apasare mai redusă, diminuând astfel efortul.

Sistemul anticalcar

Majoritatea au system anticalcar integrat care asigura portecția fierului de călcat pentru că apa este foarte dură, iar aparatul are de suferit din această cauză. În ce constă acest sistem? Unele au tije anticalcar care necesită curățare la anumite intervale de timp, iar altele au pastile anticalcar permanent integrate în corpul fierului de călcat.

În cazul în care hainele voastre nu își permit curățătoria chimică în fiecare săptămână, atunci mai mult ca sigur trebuie să folosiți fierul de călcat cel puțin o data pe săptămână.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.