Numar record de protestatari la Cluj si in toata tara

Scris de 

Peste 50.000 de persoane au protestat ieri în Cluj-Napoca, chiar dacă Guvernul a aprobat, duminică, abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale. Actul normativ a fost publicat la scurt timp după finalizarea şedinţei, deşi în mod normal Monitorul Oficial nu lucrează în weekend. Cu această decizie nu s-a pus punct nemulţumirilor oamenilor, iar protestele continuă luni seara, 6 februarie 2017.

 

"OUG 13 ar trebui să fie retras prin OUG 14, care are o problemă la punctul 2, ceea ce o poate face neconstituțională. Aceasta ramâne prioritatea numarul 1. Vrem să scăpăm de ea si mergem pana la capat. Există însă și OUG 9, altă ordonanță dată de guvernul Grindeanu, care permite furtul din banii publici. Urmează să ne sincronizăm cu restul orașelor și să venim cu o proclamație clară asupra revendicărilor noastre. Întâlnire: Piața Unirii, ora 19.00, stăm în piață, discutăm și la 20.00 plecăm înspre Mănăștur, mon amour. Harta cu traseul e sus în discuții", se arată în evenimentul postat pe Facebook.

 

Duminică seara, clujenii nu au mai mers în marş prin cartiere ci doar pe străzile din centrul oraşului. S-a intonat Imnul naţional, s-au spus nemulţumirile, pe scenă, la microfon şi s-a luminat piaţa cu telefoanele şi brichetele manifestanţilor. În Unirii şi-a făcut prezenţa şi o caracatiţă. Pe ea scria "Vreau ca România să nu mai fie ţara...", iar oamenii au fost îndemnaţi să scrie ce îi nemulţumeşte.

152147 1

Bogdan Vaida este designer şi are 30 de ani. "Am adus caracatiţa în centrul oraşului pentru a le da şansa clujenilor să îşi exprime indignarea, să spună ce îi nemulţumeşte, vom merge cu caracatiţa în marş prin oraş, iar la final ea se va rupe. Vom trage de tentacule şi din interior vor ieşi baloane pe care scrie "Pace", "Egalitate", Cinste", lucruri care trebuie să stea la baza unei societăţi. De la geamul clădirii Universităţii de Artă şi Design (UAD) s-au proiectat cuvinte ca "Rezist", "Exist", "Fapte, nu vorbe", pe faţada unui imobil situat pe latura vestică a pieţei.

 

Proteste au avut loc în toată ţara. Cele mai mai din ultimii 27 de ani. La Bucureşti au ieşit în stradă 300.000 de oameni. Peste 600.000 naţional.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.