Papa Francisc a criticat aspru campaniile negative din politica

Scris de 

Papa Francisc a criticat vehement în cursul unei întâlniri cu studenţii, o dezbatere electorală dură între doi candidaţi, „care dădeau cu pietre unul în altul”, o aluzie clară la campania electorală din Franţa, relatează AFP.

 

„Nu spun în calitate de Papă, ci ca cineva care a auzit ceea ce s-a întâmplat în timpul dialogului televizat preelectoral: unde a fost dialogul? Au dat cu pietre unul în altul, nu îl lăsau pe celălalt să termine, chiar folosind cuvinte puţin dure”, a spus Papa. „Când se ajunge în acest punct, să nu ştii să dialoghezi, provocarea de a învăţa dialogarea este o provocare foarte mare şi vă revine”, le-a spus Suveranul Pontif tinerilor.

 

Franţa este singura ţară care a avut o dezbatere electorală recentă. Suveranul Pontif se exprimă adesea asupra necesităţii de a dialoga fără a ridica tonul şi a se asculta reciproc, singura soluţie la problemele de violenţă. În februarie, în faţa studenţilor de la o universitate publică din Roma, el a criticat fenomenul campaniilor electorale: „Înainte ca celălalt să termine de vorbit, răspunsul vine deja”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.