Programul de psihologie al UBB'ului ese afla in Top-500 University Ranking

Scris de 

Programul de psihologie al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este singurul din România inclus în clasamentul Top-500 University Ranking by Academic Performance (URAP), ocupând locul 465. 

 

"Dacă luăm domeniul mai larg al ştiinţelor cognitive, psihologia clujeană rămâne singura din România inclusă în clasament, ocupând poziţia 599 din 700 de programe incluse în ranking. Ţinând cont de istoria complicată a psihologiei din România - desfiinţată în perioada comunistă şi reluată în mediul academic doar în urmă cu o generaţie/28 de ani - acest rezultat este unul de excepţie. Valorile legate de Tradiţie (pe linia Goangă-Mărgineanu/ Roşca-Radu) şi Excelenţă (focalizată pe programe academice de calitate, modelate internaţional) au fost motorul acestei performanţe academice a psihologie clujene", scrie Daniel David, profesor de ştiinţe cognitive clinice la UBB, pe blogul personal.

 

În anul 2017 există în lume 27.000 de universităţi, din care câteva mii au şi programe de psihologie (licenţă, master, doctorat). Din total universităţilor, URAP analizează 2.500 - cele care trec un prag minimal al vizibilităţii şi impactului academic -, iar dintre acestea, 2.000 - cele pentru care scorul obținut le poate discrimina scientometric - sunt incluse în final în clasamentul URAP.

 

Pentru clasificarea universităţilor şi programelor de studiu, URAP ia în calcul indicatori legaţi de producţia științifică (Web of Science/ISI), impactul producţiei ştiinţifice (citări), calitatea producţiei ştiinţifice şi colaborările internaţionale.

 

Citeste si:

---> Un nou master de viitor la UT Cluj: Masterul Cladiri Verzi

---> Cazare in Hasdeu pentru viitorii studenti si parintii lor in perioada admiterii de toamna

 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.