Xenia Burghelea a devenit campioana nationala la dezbateri academice

Scris de 

În perioada 4-6 noiembrie 2017 a avut loc Turneul Campionilor în Dezbateri, ediția a VI-a, o competiţie anuală organizată de Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, care îi pune faţă în faţă pe cei mai buni debateri români, finalişti şi câştigători ai unor campionate naţionale, europene sau internaţionale de top precum cele de la Oxford sau Cambridge. Ediția din acest an a fost câștigată de Xenia Burghelea (avocat pledant în Cluj-Napoca) și de co-echipierul ei Leonardo Mărincean (președinte al Asociației The DaVinci System din Turda).

 

În total, pe parcursul celor două zile de runde preliminare și a finalei, cele 8 echipe invitate în competiție au livrat peste 100 de discursuri pe teme pregătite cu 10 minute înainte de începerea meciurilor precum: „Acest Parlament (AP), ca cetățean român progresist, ar boicota referendumul pentru modificarea definiției familiei în constituție.” sau „AP ar utiliza întodeauna arestul la domiciliu și munca neremunerată ca pedepse pentru condamnații care nu au săvârșit infracțiuni violente.”.

 

Moțiunea dezbătută în finală – cunoscută și pregătită de toate echipele participante încă de la începutul competiției – a fost: „Acest Parlament crede că România ar trebui să renunte la cota unică în favoarea unui sistem de taxare progresivă, pentru impozitarea veniturilor personale”. Această competiție s-a desfășurat în formatul „British Parliamentary”- formatul de elită al dezbaterilor. Practicat la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare, acest format implică 4 echipe (2 ale Guvernului și 2 ale Opoziției) care dezbat pe o anumită temă (moțiune) într-o rundă.

 

CÂȘTIGĂTORII EDIȚIEI 2017:

 

Echipe&Votul Publicului: Echipa Opoziției 2, formată din:

  • XENIA BURGHELEA – avocat pledant în Cluj, fost asistent universitar al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai
  • LEONARDO MĂRINCEAN – președinte Asociația Da Vinci’s System Debate Club, Turda

 

Top 3 vorbitori:

  • Locul I: IOANA COVEI – masterand în studii culturale la UniBuc și reprezentant pentru tineret al României la ONU
  • Locul II: LAURA DRĂGOI – absolventă de ASE și trainer de debate
  • Locul III: LEONARDO MĂRINCEAN

 

Citeste si:

---> Se lanseaza proiectul "Once Upon a Time in Romania" - concurs de scurtmetraje anticoruptie

---> UNTOLD capitolul 4 va avea loc in perioada 2-5 august 2018

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.