Studentii UAD vor putea participa la ateliere de arheologie si istoria artei la Castelul Banffy

Scris de 

Fundația Transylvania Trust, în perioada 19 august – 1 septembrie, organizează un modul de cercetare la Castelul Banffy din Bontida. Cercetarea se va desfășura în două ateliere: arheologie și istoria artei. Se pot inscrie câte 15 de participanți în fiecare atelier, și anume studenți de la specialitățile arheologie și istoria artei, dar și de la alte secții, cum ar fi arhitectura, istoria, restaurare, turism, etc. Cercetarea arheologică va fi condusă de dr. Csók Zsolt, arheolog la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, cea de istoria artei de dr. Weisz Attila, lector la Universitatea de Artă și Design din Cluj. 

 

Participarea la ateliere este gratuită, programul acestora cuprinde și câte o excursie de studiu, prelegeri despre contextul istoric, estetic și arheologic al castelului. Cercetările se vor derula în clădirea principală a castelului.

 

Arheologia monumentelor istorice este un domeniu nou, iar prin aceste ateliere dorim să dezvoltăm și să adaptăm această perspectivă și în discursul științific din Transilvania. Cu ocazia relevărilor paralele, descoperirile unui atelier pot fi evaluate și verificate simultan în cadrul celuilalt atelier. Orice fragment sau obiect descoperit reprezintă o valoare adăugată a monumentului istoric și poate fi valorificat pe parcursul procesului de reabilitare a sitului, ceea ce are un nou aport economic: înseamnă noi locuri de muncă pentru tinerii specialiști.

 

Participarea la ateliere este recunoscută de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea de Artă și Design ca practică obligatorie în carul educației universitare.

 

Atelierele oferă deci experiență în domeniul:

– cercetării de parament

– documentării clădirii

– relevării și documentării arheologice

– relevării lapidariului

– ghidajului turistic elaborat pe baza unei bibliografii de specialitate.

 

Înscrierile se fac pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în data de 30 aprilie 2018 prin completarea și trimiterea formularului de înscriere.

 

CIteste si:

---> S-a deschis la UBB Centrul de Diplomatica si Paleografie Documentara Medievala

---> TIFF da start inscrierilor la atelierul pentru adolescenti Let’s Go Digital 2018!

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.