Va incepe tabara interdisciplinara a Fundatiei Transilvania Trust pentru valorificarea mestesugurilor traditionale

Scris de 

În data de 29 iulie va începe tabăra interdisciplinară a Fundației Transilvania Trust pentru valorificarea meșteșugurilor tradiționale. Tabăra este organizată în cadrul programului de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați.

 

Până acum programul a avut aproximativ 2500 de participanți din 26 de ţări precum România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.  Scopul proiectului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este păstrarea și folosirea aplicată a patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, implicit promovarea excelenței în reabilitare, a folosirii materialelor și tehnicilor adecvate locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

 

Durata taberei este de două săptămâni, timp în care cei 36 de participanți – venind din Ungaria, Austria, România, Regatul Unit și Cehia – vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. Iar în cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.

 

Programul conține şi o excursie de studiu la Salina Turda şi la Biserica Reformată din Sic – recent restaurată. Tabăra se va desfășura în perioada 29 iulie – 12 august 2018.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook