Turistii care se vor caza in Cluj-Napoca vor plati o taxa in plus din 2019

Scris de 

Începând cu 1 ianuarie 2019, cazarea în Cluj-Napoca va costa cu 5 lei mai mult, indiferent de unitatea de cazare aleasă. Banii vor fi folosiți pentru a alimenta un buget dedicat turismului, creat pe model european. Primăria din Cluj-Napoca se așteaptă să strângă din această taxă peste 4 milioane de lei pe an. Taxa de turism funcționează de ani buni în tări ca Italia, Franța și Spania. În Peninsula, de exemplu, taxa variaza între 0,50 cenți și 7 euro, în funcție de câte stele are hotelul unde este achitată, scrie digi24.ro.

 

"Anul trecut am avut una dintre cele mai mari cresteri. Am avut peste 470.000 de sosiri si respectiv 870.000 de innoptari in Cluj-Napoca", a declarat Marius Oprea, representantul Centrului de Turism Cluj-Napoca.

 

Suma de peste 4 milioane de lei pe care Primaria Cluj-Napoca spera sa o stranga in urma introducerii taxei de turism, va fi investita in promovarea si reabilitarea atractiilor turistice din oras.

 

Si la Oradea, hotelierii percep o taxa de 2% din tariful de cazare, pe care o vireaza apoi in contul Primariei. Banii sunt folositi pentru promovarea orasului, prin intermediul unei asociatii infiintate de municipalitate in acest scop. La Iasi, taxa reprezinta 0,75 % din tariful de cazare.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.