Imprimă această pagină

Prin vis devenim mai creativi si mai inteligenti?

Scris de 

Se apropie sesiunea de examene, iar noi căutăm haotic tot soiul de trucuri prin care să devenim inteligenți peste noapte sau modalități prin care să ne sporim creativitatea, să reușim în sfârșit să obținem notele pe care părinții noștri le așteaptă încă de la începutul vieții noastre studențești. Cercetătorii spun că una dintre soluțiile care garantează succes pe plan universitar, note mari și o sesiune ușoară este reprezentată de vise. Dacă visăm, devenim mai creativi și mai intelgienți. Cel puțin așa ne îndeamnă o echipă de cercetători americani care a studiat amănunțit efectele somnului profund asupra sănătății fizice și mentale a omului modern.

Conform descopera.ro, studiul a avut ca obiect principal cuantificarea și clasificarea efectelor așa-numitului somn REM (faza de vis profund, caracterizată prin mișcările sacadate ale globilor oculari sub pleoapele închise), asupra inteligenței native și creativității subiecților voluntari care au luat parte la acest experiment. Spre surpriza cercetătorilor, persoanele care intrau frecvent în faza de somn profund cu vise REM, și-au îmbunătățit remarcabil performanțele în ceea ce privește inteligența deductivă, inteligența analitică, inteligența emoțională și inteligența cognitivă. În plus, persoanele care visează frecvent prezintă un pronunțat simț al creativității, comparativ cu cei care au parte de un somn greu, fără vise.

 

După spusele psihiatrului Sara Mednick, coordonatoarea experimentului, somnul cu vise ajută oamenii să se detașeze de bagajul emoțiilor și informației negative depozitate peste zi în memorie. Pe lângă acest aspect pozitiv, se pare că visele ne ajută, pur și simplu, să ne transformăm memoria într-un mecanism cu care putem face chiar predicții.

 

Chiar dacă pare greu de crezut, este, totuși, o soluție care merită să fie luată în considerare. Mai ales acum că examenele se apropie și avem nevoie de toate instrumentele posibile pentru a reuși să trecem cu bine de ,,marele război” cu sesiunea. Așa că, dragii noștri, visați noaptea la o lume mai bună și la note mai mari. Vă ținem pumnii și vă dorim succes!

 

Sursa: descopera.ro

Sursa foto: counselheal.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.