Aparate de ventilatie pentru spitalele clujene – noua provocare UnSingurCluj.ro

Scris de 

În mai puțin de o lună de la lansare, platforma UnSingurCluj a reușit să mobilizeze 4.000 de persoane și companii pentru a strânge fondurile necesare susținerii luptei împotriva COVID-19. Noua provocare lansată către public: strângerea fondurilor necesare achiziționării a 10 aparate de ventilație pentru spitalele clujene.

 

Achiziția este vitală pentru secțiile de ATI din județ, care dispun în acest moment de doar 135 de astfel de aparate. Numărul este insuficient și rămâne în continuare redus față de necesitate, în ciuda ajutorului dat de UnSingurCluj, care a facilitat achiziția a 21 de aparate din fondurile spitalelor, și a eforturilor altor ONG-uri de a procura astfel de echipamente.

 

Cele 10 aparate ce ar putea fi cumpărate din banii strânși de UnSingurCluj.ro ar reduce din acest decalaj, însă e nevoie de aproximativ 310.000 de euro, bani pentru care inițiatorii UnSingurCluj apelează acum la generozitatea și solidaritatea donatorilor.

 

Achiziția unui bilet de festival, chiar și la valoarea de 50 de lei, poate fi un start. Cumpărătorul poate provoca alți 3 prieteni care, la rândul lor, dau această provocare mai departe. În scurt timp, suma ar putea fi ușor adunată. Donațiile de orice valoare direcționate în contul platformei sunt și ele binevenite și pot ajuta spitalele să fie pregătite nu doar pentru un vârf al pandemiei, ci și pe termen lung, aceste echipamente fiind utilitate largă.

 

În mai puțin de 4 săptămâni, suma totală adunată prin intermediul UnSingurCluj.ro se ridică la 922.440 lei. O parte din această sumă, mai exact 224.800 de lei, provine din cele 4.000 de bilete de solidaritate pe care oameni din întreaga țară le-au achiziționat de pe platformă.

 

Companiile au contribuit cu peste 625 de mii de lei, precum și cu multe donații în produse. Mulțumită lor, 10 tone de alimente au fost dirijate înspre cantinele sociale, spațiul de carantină de la Sala Sporturilor, iar sute de pachete de ceaiuri și cafea au ajuns la echipele medicale din spitale.

 

Banii adunați până acum au fost folosiți în principal pentru achiziția de echipamente de protecție necesare cadrelor medicale. Printre ele, 30.000 de măști chirurgicale și un număr de 20.000 de bucăți măști FFP2, la care se adaugă 6.600 de viziere. Alți 106.000 de lei au acoperit costurile cazărilor pentru 100 de cadre medicale aflate în izolare și realizarea a șase spații de triaj la mai multe spitale din județ. Aceste zone descongestionează camerele de gardă și limitează transmiterea virusului între pacienții suspecți ce așteaptă o consultație.

 

Gestionarea proiectului a presupus un efort oferit voluntar în care cele 104 organizații reunite în UnSingurCluj și autoritățiile locale au centralizat situația din spitalele din județ, au identificat furnizori pentru acestea, deblocând astfel procesele de achiziții și acționând pentru a acoperi nevoile urgente.

 

Organizatorii mulțumesc tuturor celor care au susținut deja inițiativele UnSingurCluj. Lista completă a celor care au donat deja poate fi găsită pe www.unsingurcluj.ro Mai multe detalii și pe www.facebook.com/unsingurcluj.

 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.