Actorul Levente Molnar nominalizat pentru premiul cel mai bun actor la Premiile Nationale de Film – Ungaria 2021

Scris de 

Actorul Levente Molnár este nominalizat pentru premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film – Ungaria 2021 ( Magyar Mozgókép Díj ), pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai.

Decernarea premiilor și proiectiile de gala, vor avea loc în cadrul Magyar Mozgókep Fesztivál 2021 - Balatonfüred – Veszprém: www.mozgokepfestival.hu 

 

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei. Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub “oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.

 

Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă. Pe lângă protagonistul filmului, Levente Molnár, în film mai apar și actori din Ungaria și România ca: Dénes Babai, Lajos Kovács, Rozi Lovas, Levente Orbán, Roland Tzafétas.

 

Anul trecut, Levente Molnár, a primit premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).

 

Producător: Aga Media Co-produs de Laokoon Films și A.K.A Crerating & Managing

Fișa filmului pe siteul festivalului: https://mozgokepfesztival.hu/film/hasadek

Fișa filmului pe siteul Institutului de Film al Ungariei: https://nfi.hu/en/film/ravine

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook